Ξένια Σάμπτσακ: Η Ρωσίδα που κατεβαίνει στις προεδρικές εκλογές για να… «ρίξει» τον Β.Πούτιν (φωτό)

Μία νέα εχθρική προσωπικότητα έρχεται να… καταλογιστεί στους πολιτικούς αντιπάλους του πανίσχυρου στη Ρωσία, προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κι αυτή δεν είναι άλλη από τη Ξένια Σάμπτσακ.

«Με λένε Ξένια Σαμπτσάκ… Θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ρωσίας» αναφέρει στην ιστοσελίδα (sobchakprotivvseh.ru), στη οποία έχει αναρτήσει και σχετικό βίντεο.

Ταυτόχρονα στην ανοιχτή της επιστολή την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Vedomosti και στην οποία εξηγεί εκτενώς τους λόγους που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές, η ηλικίας 35 ετών Σαμπτσάκ γράφει:

«Είμαι υποψήφια εναντίον όλων».

Στην επιστολή της η Ξένια Σαμπτσάκ γράφει ότι «αρκετά σιώπησα. Εδώ και μερικούς μήνες το σκέφτομαι. Και όχι επειδή έτσι είναι οι γυναίκες, που όλα τα υπολογίζουν, αλλά επειδή είμαι έτσι εγώ και όλες τις ευκαιρίες τις αντιλαμβάνομαι σαν πρόκληση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τις διαμαρτυρίες του 2012, έχω διαμορφώσει πλήρως τις πολιτικές μου αντιλήψεις και είμαι έτοιμη να τις παρουσιάσω σε οποιοδήποτε, ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο».

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Καθένας από εμάς μπορεί και πρέπει να πει τις απόψεις του, να εκφράσει τις διαφωνίες του με την εξουσία, η οποία δεν θέλει να αλλάξει για ένα τέταρτο του αιώνα, την διαφωνία για την καταρρέουσα παιδεία και ιατρική περίθαλψη, την τερατώδη διαφθορά και προπαγάνδα που έχει ποτίσει ολόκληρη την κοινωνία, από το αγροτικό σχολείο έως το Κρεμλίνο, για την αυθαιρεσία των σωμάτων ασφαλείας, για τον πόλεμο και την διεθνή απομόνωση».

Στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές η Ξένια Σαμπτσάκ, κόρη του εκλιπόντος δημάρχου του Λένινγκραντ, αναφέρονται εδώ και αρκετό διάστημα, αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα που είχαν δει το φως της δημοσιότητας είχε πει ότι «Η Ξένια πληροί όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει το Σύνταγμα μας και μπορεί να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει την προεδρία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, πηγή προσκείμενη στο Κρεμλίνο είχε δηλώσει ότι η Σαμπτσάκ είναι «ιδανική υποψήφια».

Δείτε τις φωτογραφίες:

pronews