Ντοματοσαλάτα με σάλτσα φέτας

Tην προτείνει ο Γιάννης Πιτσώκος
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009368823374

Η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου μας δείχνει πόσο εύκολο είναι να κάνουμε το εθνικό μας τυρί… σάλτσα. Εντυπωσιάστε βάζοντάς την σε ντοματοσαλάτες, σε ζυμαρικά αλλά και σε λαδερά.

Υλικά
40 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας λεμόνι
1/2 κουτ. σούπας μέλι
150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
75 ml γάλα φρέσκο
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι ή αντίστοιχη ποσότητα τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
Διαδικασία
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον. Θα έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα – που όμως, όταν ανακατευτεί με τη σαλάτα ή με ζυμαρικά, έχει τη σωστή σύσταση ώστε να μη γίνει ρευστή σαν νερό. Στη σαλάτα, στα ζυμαρικά ή σε όποιο φαγητό τη χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας.

Είναι ιδανικό ντρέσινγκ για ντοματοσαλάτες, σκέτες, με παξιμάδι ή με τραγανές αραβικές πίτες, αλλά και για ζυμαρικά, για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.χ. βλίτα βραστά).

http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%86%CE%AD%CF%84%CE%B1%CF%82?fbclid=IwAR1Ts2R5E2SRV7fdNvmGBbbZCE_g4RfpDfQw1EOnIZ8xBOXRmxAcZAWXvFU