Να γιατί πρέπει να κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου

Φαντάζομαι έχεις ζήσει το μαρτύριο των ημερών που έχουν κατέβει οι Ρώσοι κι εσύ θες σαν τρελή να κάνεις σεξ με το αγόρι σου, αλλά – τι κρίμα – έχεις επισκέψεις! Φυσικά και σου έχει συμβεί. Όχι απλά δε χρειάζεται να κρατάς τις σεξουαλικές σου ορμές εκείνες τις μέρες που έχεις περίοδο, αλλά πρέπει και να τις χρησιμοποιείς και να τις γνωστοποιείς στον σύντροφό σου.

Ξεπέρνα λοιπόν τα ζητήματα των λεκέδων και το φόβο του “μη λερωθούμε”. Άλλωστε το σεξ αν δεν είναι βρώμικο δεν έχει πλάκα. Διάβασε παρακάτω πέντε λόγους για να αρχίσεις να επιδίδεσαι στο χόμπι “σεξ τις δύσκολες μέρες”.

1. Τα φυσικά υγρά εκείνων των ημερών είναι καλύτερα από λιπαντικό

2. Θεραπεύει τις κράμπες

Το σώμα σου απελευθερώνει οξυτοκίνη κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς και άλλες ορμόνες που σε κάνουν να νιώθεις καλά και ανακουφίζουν από τον πόνο.

3. Μειώνει τη διάρκεια της περιόδου σου

Όταν έρχεσαι σε οργασμό, συστέλλεται η μήτρα σου. Όταν έχεις περίοδο, επίσης. Αν προσθέσεις περισσότερες συστολές στις ήδη υπάρχουσες της περιόδου σου, επιταχύνεται η διαδικασία κατά την οποία το σώμα σου “ξεφορτώνεται” ό,τι δε χρειάζεται.

4. Έχεις περισσότερη διάθεση για σεξ όταν έχεις περίοδο

Ίσως επειδή το σώμα σου θέλει να σε ωθήσει να μη φοβάσαι να κάνεις σεξ κατά τη διάρκεια της περιόδου.

5. Μπορεί να ρυθμίσει τον κύκλο σου

Αν και δεν είναι ακόμα βέβαιο, υπάρχει ένα εύρημα που υποστηρίζει πως εξαιτίας μιας ανδρικής ορμόνης την οποία εκκρίνουν τα αρσενικά από τις μασχάλες τους κατά τη διάρκεια του σεξ, ο κύκλος της περιόδου σου μπορεί να διορθωθεί αν κάνετε σεξ, ενώ είσαι στις “δύσκολες μέρες”. Γιατί να μην το δοκιμάσεις;

ladylike