Νέα μέτρα – Αττική: Επιστροφή σε click away και ραντεβού στα καταστήματα από αύριο – Κλειστά τα λύκεια

Ανοίγουν τα Γυμνάσια σε όλη τη χώρα – Κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, ανοιχτά σε όλες τις υπόλοιπες – Click away τα καταστήματα στις «κόκκινες» περιοχές και ραντεβού για υπόδηση, ένδυση και βιβλιοχαρτοπωλεία – Δείτε αναλυτικούς πίνακες με τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο το πρωί

Τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στην «κόκκινη» Αττική από αύριο το πρωί (Σάββατο) συγκεκριμενοποίησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, με την Αττική να διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική θα εξακολουθήσει να είναι από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα, έως τις 5 το πρωί.

Όσο αφορά στα σχολεία, από Δευτέρα θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τις «κόκκινες» περιοχές, άρα και την Αττική, όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια. Οι κανόνες που θα ισχύσουν είναι οι ίδιοι, δηλαδή μάσκες σε όλους τους χώρους, αποστάσεις στα διαλείμματα, αντισηπτικά και χωρίς εξωσχολικούς μέσα στο σχολικό χώρο.  Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες από πολλές περιοχές, σχολεία απέστειλαν μία ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας ανηλίκων μαθητών, την οποία θα πρέπει οι μαθητές να έχουν πάντα μαζί τους, αναγράφοντας το όνομά τους, τον αριθμό μητρώου και τη διεύθυνση κατοικίας στην περιοχή τους.

protothema