Νέα έρευνα: Και όμως η γλώσσα στο σεξ διδάσκεται!

«Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς καταστρεπτικό αναφορικά με τον φετιχισμό»

Μια νέα έρευνα διεξήγαγαν οι σεξολόγοι Esben Esther Pirelli Benestad, Elsa Almas και Kaethe Weingarten και από τα αποτελέσματα της προκύπτει  μια νέα προσέγγιση για την κατανόηση των σεξουαλικών φετίχ, μερικά από τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ασυνήθιστα.

Στην έρευνα, γίνεται ένας παραλληλισμός της σεξουαλικής διέγερσης με τη διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας. Όπως ακριβώς μπορεί κανείς να μάθει μια γλώσσα, μπορεί να ακριβώς να εκπαιδευτεί στη σεξουαλική διέγερση και τα φετίχ, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.
«Παραδοσιακά, πολλά φετίχ έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία. Αρκετοί άνθρωποι έρχονταν σε μένα με μια επιθυμία για ράπισμα επειδή είχαν δεχθεί σωματική τιμωρία όταν ήταν στο σχολείο, σε ένα σαφώς μη-ερωτικό πλαίσιο», αναφέρει στον Independent η Nichi Hodgson ειδική σε σεξουαλικά θέματα.

«Πολλοί άνθρωποι ωστόσο δεν μπορούν να εξηγήσουν τα φετίχ τους. Απλώς ξέρουν ότι υπάρχουν», συμπληρώνει. Όπως αναφέρει ο Independent, η κ. Hodgson εξήγησε πως όσο ο φετιχισμός αποτελεί μέρος μια υγιούς και συναινετικής σεξουαλικής ζωής, δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να μπει κανείς στη διαδικασία να το δοκιμάσει. «Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς καταστρεπτικό αναφορικά με τον φετιχισμό», υποστηρίζει. «Αν κυριαρχήσει στη σεξουαλική ζωή μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Εάν όμως ενσωματωθεί στη συναινετική ιδέα του σεξ αποτελεί απλώς ακόμη μια ιδιομορφία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας», καταλήγει.

pasmina