Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

Απειροελάχιστο χαρακτήρισε ο Ηλίας Μόσιαλος τον κίνδυνο πολύ σοβαρών θρομβώσεων από τα εμβόλια της AstraZeneca και Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, υπό εξέταση είναι ο αδενοιός φορέας των εμβολίων, αλλά έως τώρα σε 34 εκατομμύρια εμβολιασμών με AstraZeneca στην Ευρώπη παρουσιάστηκαν 220 σπάνιες θρομβώσεις, ενώ στις ΗΠΑ μόνον 6 περιστατικά σε 6,8 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson. Πρόσθεσε, ότι αρχικά έγιναν λάθη με το χορήγηση ηπαρίνης στις σπάνιες θρομβώσεις, αλλά πλέον οι γιατροί γνωρίζουν τα κατάλληλα σκευάσματα.

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε πως κατανοεί τον δισταγμό των πολιτών αλλά τους προέτρεψε να σταθμίσουν τους κινδύνους εάν δεν εμβολιαστούν. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει εμβολιαστεί με AstraZeneca και πως 19 Μαΐου θα κάνει την δεύτερη δόση.

Τέλος, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από τον ΕΜΑ και τη Βρετανία τα αποτελέσματα για τις παρενέργειες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, καθώς, όπως σημείωσε, όλες οι ιδιάζουσες θρομβώσεις εμφανίστηκαν μετά την πρώτη δόση.

Ακούστε όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

To άρθρο Μόσιαλος: Τι ισχύει για τους κινδύνους από τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson δημοσιεύτηκε στο NewsIT .