Μπρόκολο ογκρατέ

 

Υλικά:

 

ρόκολο φρέσκο ή κτψ σε μπουκετάκια

 

2 μεγάλα αυγά

 

1 κουτάκι κρέμα γάλακτος light ή πλήρεις

 

1/3 φλιτζ.τσ. γάλα

 

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

 

7-8 φύλλα μαϊντανός ψιλοκομμένος

 

1 φλιτζ.τσ. γραβιέρα

 

4 φέτες γκούντα σε φέτες

 

αλάτι-πιπέρι

 

ελαιόλαδο

 
Εκτέλεση:

Ζεματίζουμε το μπρόκολο σε ζεστό νερό για 6-7 λεπτά και το σουρώνουμε καλά απ’ τα υγρά.

 

Στρώνουμε ομοιόμορφα το μπρόκολο μέσα σε ένα μεσαίας διάστασης λαδωμένο πυρέξ. Σκορπάμε τον μαϊντανό και το σκόρδο.
Ξεχωριστά σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τον αυγοδάρτη κι έπειτα μαζί τους την κρέμα γάλακτος και το γάλα.

 

Αλατοπιπερώνουμε.
Πάνω από τα λαχανικά πασπαλίζουμε τη γραβιέρα και ρίχνουμε το μείγμα αυγών από πάνω τους.

 

Κουνάμε το πυρέξ ώστε να πάει παντού το μείγμα μας.
Πιάνουμε τις φέτες γκούντα και τις “σπάμε” κομματάκια. Τα απλώνουμε στην επιφάνεια.
Ψήνουμε το ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς για 20′ λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία του κι έπειτα σερβίρουμε!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ