Μπρουσκέτες με ψητά κολοκυθάκια και φέτα

Υλικά
  • 8 κολοκυθάκια, μικροσκοπικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
  • 1 – 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας με βασιλικό (έτοιμη από βαζάκι) ή 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη, ή ανθότυρο, για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ή όποιο κίτρινο τυρί έχουμε, τριμμένο
Μερίδες 4

Διαδικασία Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες ή σε κύβους, τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ψήνουμε το ψωμί ελαφρώς στο φούρνο ή στην τοστιέρα, απλώνουμε σε κάθε φέτα τη σάλτσα ντομάτας ή αλείφουμε κάθε μία με 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια και τελειώνουμε με τη φέτα ή το τυρί της αρεσκείας μας. Τρίβουμε πιπέρι και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, τις γκρατινάρουμε για λίγο στο γκριλ.

gastronomos