Μπαράζ επιθέσεων από τουρκικά μαχητικά!

Μπαράζ επιθέσεων από τουρκικά μαχητικά στον ελληνικό εναέριο χώρο! Δεκάδες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά F- 16 και κατασκοπευτικά CN- 235!

Συνολικά, πάνω από το Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο πέταξαν 6 τουρκικά μαχητικά F-16 σε τρεις σχηματισμούς και μεμονωμένα δύο κατασκοπευτικά CN- 235 τα οποία πραγματοποίησαν τις 33 από τις 39 παραβιάσεις.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε ένα νέο μπαράζ προκλήσεων πάνω από το Αιγαίο πραγματοποιώντας 39 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τουρκικά μαχητικά

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Νέα πρόκληση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Καστελόριζο!

Τουρκικά μαχητικά Καστελόριζο

Οι προκλήσεις της Άγκυρας δεν σταματούν καθώς και σήμερα τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί των Δωδεκανήσων.

Πριν λίγη ώρα, και συγκεκριμένα στις 17.49, 2 τούρκικα F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από τη νήσο Μεγίστη και ύψος 26.200 ποδών.

Ένοπλες Δυνάμεις: Στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα!

Την εντολή διεξαγωγής της άσκησης έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστου Χριστοδούλου!
Την ώρα που η τουρκική κυβερνηση συντηρεί το κλίμα έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και εκτοξεύει ευθείες απειλές για τις έρευνες των υδρογονανθράκων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μονάδες της Αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού και οι ταχυκίνητες μονάδες του στρατού ξηράς.