Μους γιαούρτι με βάση μπισκότου


Τα υλικά μας για 4 μπολ είναι τα εξής:

 

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

 

125 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

 

2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη

 

λίγο ξύσμα λεμονιού

 

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ

 

γλυκό κουταλιού βύσσινο για το γαρνίρισμα
 

Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε τόσο ώστε να γίνουν σκόνη.

 

Ισομιράζουμε τη σκόνη μπισκότου στα μπολ μας (εάν σας βρίσκονται μπολ με φαρδύ σχήμα στη βάση τους τόσο το καλύτερο).
Με το μίξερ ή με σύρμα χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την άχνη και συνεχίζουμε το τάραγμα ίσα ίσα να ενωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.
Γεμίζουμε τα μπολ μας με τη μους πάνω απ’ τα θρυμματισμένα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξουν καλά ή έως ότου έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε.
Όταν θα έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, γαρνίρουμε την επιφάνεια των μους με μια μικρή ποσότητα γλυκού βύσσινο.

 

Εάν μας αρέσει  σπάμε με τα χέρια μας 2-3 μπισκότα και τα στολίζουμε κι αυτά στα μπολ !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ