Μια Ελληνίδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη!

Μια μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα έφτασε.
Η Αντιγόνη-Χαρίεσσα Βασιλοπούλου επελέγη με πλήρη υποτροφία μεταξύ υποψηφίων από περισσότερες από 100 χώρες όλου του πλανήτη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη.

Όπως μας είπε, το κίνητρό της για να δηλώσει συμμετοχή στο εν λόγω συνέδριο, ήταν η εμβληματική, κατά την άποψή της, σημασία του.
Το ίδιο το συνέδριο, αποτελεί ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, διότι τόσο η συγκυρία από την άποψη του χρόνου κατά τον οποίο συντελείται το συνέδριο (λόγω της μεγάλης αστάθειας που επικρατεί εξαιτίας των πολέμων που μαίνονται σε πολλά σημεία της γης με δραματικές συνέπειες, για τους λαούς και τις κοινωνίες, για τον πολιτισμό και το περιβάλλον) όσο και του τόπου στον οποίο λαμβάνει χώρα, καθώς πρόκειται για την Τουρκία, μία χώρα που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Ως νέα επιστήμονας που ασχολείται με το Διεθνές Δίκαιο τους Θεσμούς και τις Διεθνείς Σχέσεις, με ενεργό ενδιαφέρον και συμμετοχή στο μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια ειρήνη την ευημερία, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ήταν πολύ χρήσιμο και εποικοδομητικό για την προσωπική της εξέλιξη να επιλεγεί για να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Επιπλέον, μέσα στο παγκόσμιο lockdown λόγω covid-19 ένα τόσο μεγάλου εύρους συνέδριο, αποτελεί άλλο ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τους νέους, ότι το μέλλον είναι μπροστά και μπορούμε να επανασυνδεθούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις για το κοινό μας μέλλον και να αλληλεπιδράσουμε ξανά πιο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά, έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Η κα. Βασιλοπούλου, μέσω της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ευχαριστεί την Global Peace Chain που της έδωσε αυτήν την καταπληκτική ευκαιρία και σημειώνει πως είναι τιμή της.