ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέχρι την παρούσα ώρα 14.30 της 3/9/2019 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα :

Σύμφωνα με την προφορική πληροφόρηση που είχαμε χθες από το νομικό σύμβουλο του ΣΣΕΤΕ κ. Στρίμπερη, η καταληκτική ημερομηνία καταβολής από την Τράπεζα των αναδρομικών που προβλέπει ο νόμος 4618 ήταν η 2η Σεπτεμβρίου.

Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή σύνταξης αυτού του Δελτίου Τύπου, η Τράπεζα δεν έχει ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της, το Δ.Σ το οποίο βρίσκεται από χθες σε συνεδρίαση προέβη στις εξής ενέργειες.

Α) Ηλθε σε τηλεφωνική, αλλά και εκ του σύνεγγυς επικοινωνία με το Διευθυντή των ΑΟΠΕΤΕ κ. Κήπο ο οποίος μας δήλωσε ότι από 28/8/2019 έστειλε στη Διοίκηση και στο Γεν. Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών την εισήγηση του για την καταβολή βάσει του νόμου.

Β) Επικοινώνησε με το Γεν. Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών κ. Τριανταφυλλάκη ο οποίος μας δήλωσε ότι από πλευράς του έγινε εισήγηση προς τα μέλη της Διοίκησης.

Γ) Επιδίωξε κατ΄ επανάληψη τόσο προφορικά όσο και δια ζώσης επικοινωνία με το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μυλωνά, ακόμη και πριν από λίγο, προκειμένου να απαιτήσει εξηγήσεις για την μη καταβολή των αναδρομικών, χωρίς ανταπόκριση εκ μέρους του.

Πέραν αυτών ζητήσαμε από το νομικό σύμβουλο επειγόντως και εντός της ημέρας γραπτή γνωμοδότηση για το θέμα, η οποία να αναφέρει τις δέουσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο σύλλογος.

Συνάδελφοι καταγγέλλουμε τη στάση της Τράπεζας η οποία για μια ακόμη φορά δείχνει την περιφρόνηση της προς τις 17.000 οικογένειες των συνταξιούχων.

Δεν σας οφειλονται αναδρομικα, ΛΟΓΩ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ. Αντιθετα, για την πρωτη δοση αναδρομικων ειστες απαντες ΧΡΕΩΣΤΙΚΟΙ….. Ξερω οτι σας γινομαι δυσαρεστος αλλα αυτη ειναι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ αληθεια!……..