Μητσοτάκης : Δηλώνει πως δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών σαν Κυβέρνηση

Κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που πραγματοποιείται στη ΔΕΘ.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Στη νέα έκδοση του λεξικού Μπαμπινιώτη δίπλα στην λέξη λαϊκιστής είναι το όνομα του κ. Τσίπρα και όχι το δικό μου. Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά ποιος τους εξαπάτησε. Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει την συμφωνία πλην όμως παρέχει ακόμη στήριξη εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που εμμένει να φέρει την συμφωνία στην Βουλή για να την ψηφίσει. Κάναμε κοινοβουλευτικά και με την πρόταση μομφής για να αποτρέψουμε αυτή τη συμφωνία. Το είχα τονίσει πως η συμφωνία από την υπογραφή της παράγει αποτελέσματα τα οποία δυστυχώς ήδη τα βλέπουμε.

Δεν θα ψηφίσουμε την συμφωνία και εάν γίνουν εκλογές χωρίς να έχει κυρωθεί η συμφωνία τότε δεν θα την κυρώσει η δική μας κυβέρνηση. Σε περίπτωση που κυρωθεί η συμφωνία τότε η υπόθεση του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει. Έχω την κακή συνήθεια να λέω τα ίδια πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Στο ΕΛΚ είπα τα πράγματα με το όνομά τους για την συμφωνία και εξήγησα γιατί δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση να παραχωρήσει όνομα και ταυτότητα. Η νΔ ζητά προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό εκεί που ο λαός θα δώσει απαντήσεις και για το δημοψήφισμα».