Με 650 ίππους το νέο NSX Type R

Οι φήμες για την ύπαρξη μια ισχυρής έκδοσης Type R της νέας γενιάς του Honda NSX, έχουν υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο σήμερα έρχονται νέα δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση της κατασκευής του συγκεκριμένου μοντέλου.

Συγκεκριμένα νέες αναφορές που δημοσιεύονται από ιαπωνικά μέσα τα οποία επικαλούνται πηγές κοντά στην εταιρεία, αναφέρουν πως η κατασκευή του Honda NSX Type R, έχει ήδη πάρει την έγκριση από τους υπεύθυνους και θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2019, πριν προσφερθεί στις αγορές ένα χρόνο αργότερα.

Ωστόσο οι αναφορές δεν σταματούν εκεί και επεκτείνονται και στην ισχύ του μοντέλου σημειώνοντας πως 650 ίπποι θα κινούν το δεύτερης γενιάς NSX, η δύναμη των οποίων θα μεταφέρονται στους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

Σε ότι αφορά την καρδιά του ιαπωνικού μοντέλου φήμες κάνουν λόγο πως θα είναι ο biturbo 3,5 λίτρων V6 κινητήρας, ο οποίος ωστόσο θα δανειστεί κάποια στοιχεία από την πισωκίνητη αγωνιστική εκδοχή του NSX GT3.

Τέλος σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος, το πολυαναμενόμενο NSX Type R, αναμένεται να διαθέτει ακόμα πιο επιθετικό σχεδιασμό, με το αμάξωμα να είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα, ενώ στο πίσω μέρος θα δεσπόζει μία μεγάλη αεροτομή.

autotriti