Μειωμένο ωράριο, νέες αργίες και ειδική άδεια «ονομαστικής εορτής» -Τα απίθανα της ΕΡΤ

Αναλυτικά:

Το ωράριο των εργαζομένων στην εταιρεία μειώνεται σε 7,3 ώρες ημερησίως.

Παράλληλα, προτείνεται η καθιέρωση αργίας την 26η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχου της περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία.

Επίσης, καθιερώνεται και η 29η Απριλίου, ημέρα που ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως ημέρα μνήμης και εορτασμού. Δεν διευκρινίζεται αν θα είναι εργάσιμη ή όχι…

Οι ημέρες της κανονικής άδειας των υπαλλήλων, από τις 26 για το Δημόσιο, αυξάνονται σε 30, ενώ την ημέρα της ονομαστικής τους εορτής οι εργαζόμενοι δικαιούνται άδεια 4 ωρών!

Αν και ο νόμος προβλέπει μόνο ένα άτομο, πλέον 5 μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ δικαιούνται απαλλαγής από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ακόμα, οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και γενικοί γραμματείς των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν πρόσθετες από 3 ως 5 ημέρες άδειας μηνιαίως.

Το έργο της ΠΟΣΠΕΡΤ συνδράμουν επίσης 3 υπάλληλοι που αποσπώνται στα γραφεία του σωματείου. Οι συντονιστές και οι υπεύθυνοι έργου προβλέπεται να λάβουν και επίδομα υποδιευθυντή και τμηματάρχη αντίστοιχα, παρόλο που, σύμφωνα με τις μνημονιακές προβλέψεις, η συμμετοχή σε επιτροπές δεν αμείβεται.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης σημειώνει ότι η αργία της 29ης Απριλίου, για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, δεν προτείνεται ως αργία, αλλά για ημέρα μνήμης και εορτασμού, ενώ η αργία της Αγίας Παρασκευής προβλέπεται, λέει, από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Ως προς το ωράριο, ο Π. Καλφαγιάννης υποστηρίζει ότι και παλιότερα οι ώρες εργασίες των υπαλλήλων ήταν 7,3 ώρες, απλά τώρα το διάλειμμα που προβλεπόταν μετατίθεται χρονικά για το τέλος της βάρδιας.