ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ο οδηγός της νταλίκας: «Ήπια κρασί, αλλά ένιωθα καλά» – Αστυνομικός: «Δεν μπορούσε να ελέγξει τον εαυτό του»

Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα όμως δεν με «άκουσε» το τιμόνι…», υποστήριξε μεταξύ άλλων, στην προανακριτική του απολογία ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Λ. Κηφισού, όταν το όχημα που ο ίδιος οδηγούσε, υπό την επήρεια αλκοόλ, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα δυο άτομα να σκοτωθούν και ένα τρίτο να χαροπαλεύει στην εντατική

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χιλιόμετρα όμως δεν «άκουσε» το τιμόνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 64χρονος κατά την προανάκριση.

 

Στη δικογραφία, που οι αρχές έχουν σχηματίσει για την υπόθεση περιλαμβάνονται όμως και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων του θανατηφόρου τροχαίου. «Ο οδηγός της νταλίκας μετά το ατύχημα άργησε να κατέβει από το όχημά του ενώ μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες», ανάφερε σε κατάθεσή του ένας εκ των μαρτύρων ενώ άλλος περιγράφει: «Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα …Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο, το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού….Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σα χαμένος».

«Ήταν μεθυσμένος, το όχημα δεν είχε άδεια»