Μεγαλοοικονόμου: Προτιμώ ηττημένους αλλά καθαρούς παρά νικητές διεθφαρμένους

«Η κυβέρνηση με σταθερά βήματα έχει βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο, που θα οδηγήσει εν τέλει στην έξοδό της από τις μνημονιακές πολιτικές και στην ανάκαμψη. Θέλησα να ενταχθώ στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεισφέρω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ’ αυτό το δύσκολο έργο», αναφέρει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η βουλευτής Β’ Πειραιά Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, εξηγώντας την επιλογή της να ενταχθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη.

Ερωτώμενη δε για το εάν η επιλογή της να ενταχθεί στο ΣΥΡΙΖΑ εμπεριέχει και πολιτικό ρίσκο αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κυβερνών κόμμα να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, απαντά χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να βρίσκομαι στην πλευρά των ενδεχομένως ηττημένων αλλά καθαρών, παρά στην πλευρά των νικητών αλλά διεφθαρμένων».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα, λέει ότι «πρόκειται για έναν πολιτικό με ιδεολογία που προσεγγίζει τη δική μου» και σημειώνει πως «σαφέστατα είναι απεγκλωβισμένος από τις παλαιοκομματικές πολιτικές τού παρελθόντος και δεν συνδέεται με απαρχαιωμένα και σαθρά πολιτικά συστήματα και μεθόδους».

Η κ. Μεγαλοοικονόμου δηλώνει αισιόδοξη για την πορεία της χώρας, καθώς «διαφαίνονται σημαντικά σημάδια ανάκαμψης σε όλα τα επίπεδα». «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας μακράς δύσκολης διαδρομής», σημειώνει.

Για τις σχέσεις της με την Ένωση Κεντρώων και τον πρόεδρό της Βασίλη Λεβέντη, τονίζει πως έχει γυρίσει σελίδα στην πολιτική της πορεία, και προσθέτει πως εύχεται «τα καλύτερα στην Ένωση Κεντρώων και στον Βασίλη Λεβέντη», τον οποίο, όπως αναφέρει, εξακολουθεί να τιμά ως προσωπικότητα και ως πολιτικό.

Σχετικά με το εάν θα επιθυμούσε να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές και σε ποια περιφέρεια, απαντά ότι αυτό είναι αποκλειστικά θέμα του πρωθυπουργού, δηλώνει όμως, πως αισθάνεται «περισσότερο οικεία» με την περιφέρεια της Β΄ Πειραιά.

Ακολουθεί η συνέντευξη της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου:

ΕΡ: Μετά τη θετική σας ψήφο προς την κυβέρνηση στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού και στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αποφασίσατε να ζητήσετε από τον πρωθυπουργό την ένταξή σας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενη. Τι σας οδήγησε σε αυτή την επιλογή;

ΑΠ: Θεωρώ ότι η σημερινή κυβέρνηση ακολουθώντας κάποια σταθερά βήματα έχει βάλει τη χώρα στο σωστό δρόμο, που θα οδηγήσει εν τέλει στην έξοδό της από τις μνημονιακές πολιτικές και στην ανάκαμψή της. Θέλησα να ενταχθώ στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνεισφέρω κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο σ΄ αυτό το δύσκολο έργο.

ΕΡ: Ποια είναι η γνώμη σας για τον πρωθυπουργό με τον οποίο είχατε πρόσφατα συνάντηση;

ΑΠ: Πρόκειται για έναν πολιτικό με ιδεολογία που προσεγγίζει τη δική μου. Όντας νέος στην ηλικία, αλλά και στον πολιτικό στίβο, συγκριτικά με άλλες προσωπικότητες που έχουν παρέλθει από τη θέση του πρωθυπουργού εννοώ, είναι σαφέστατα απεγκλωβισμένος από τις παλαιοκομματικές πολιτικές του παρελθόντος και δεν συνδέεται με απαρχαιωμένα και σαθρά πολιτικά συστήματα και μεθόδους.

ΕΡ: Εκλεχτήκατε για πρώτη φορά βουλευτής το 2015. Ποια ήταν έως τότε η σχέση σας με την πολιτική;

ΑΠ: Μου είχε ζητηθεί και πριν τις εκλογές του 2015 να ασχοληθώ με τα κοινά αλλά λόγω αυξημένων επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων που είχα, δεν μπόρεσα να ασχοληθώ νωρίτερα με τον πολιτικό στίβο. Ήξερα ότι τότε δεν θα μπορούσα ν΄ αφοσιωθώ ολοκληρωτικά σ΄ αυτό το λειτούργημα, όπως μπορώ τώρα. Παρόλα αυτά, ανέκαθεν ήμουν ενεργή πολίτη%