Μανώλης Πετσίτης: Εμπλέκεται και σε σκάνδαλο της FIFA -Πήρε 60.000 ευρώ

Στην αποκάλυψη ότι ο Μανώλης Πετσίτης, κεντρικό πρόσωπο των ημερών στην πολιτική σκηνή, εμπλέκεται και σε έρευνα της Ελβετικής εισαγγελίας για το σκάνδαλο Βάλκε, προχώρησε η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com.

Και αυτό καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει είχε λάβει φορολογημένη αμοιβή περίπου 60.000 ευρώ από τον έκπτωτο γ.γ. της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και για αυτό γίνεται η σχετική έρευνα από τις αρχές.

Το ρεπορτάζ της «Δίκης» επισημαίνει ότι ο έκπτωτος γ.γ. της FIFA Ζερόμ Βάλκε έλαβε το 2015 τραπεζικό έμβασμα 500.000 ευρώ από Ελληνική εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αθλητικού μάρκετινγκ, η οποία τα έτη 2016 και 2017 έδωσε φορολογημένη αμοιβή 60.250 ευρώ στον Πετσίτη.

Η Ελβετική Δικαιοσύνη μέσω του Έλληνα ειδικού ανακριτή διεθνών δικαστικών συνδρομών, Παναγιώτη Καρακωνσταντή κατέσχεσε τα cd,τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών και έγγραφα της συγκεκριμένης εταιρείας που δραστηριοποιείται με μεγάλη εμπορική επιτυχία στον τομέα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται το αναιτιολόγητο έμβασμα Βάλκε και η περίεργη αμοιβή Πετσίτη.

Η υπόθεση εντάσσεται σε διεθνή έρευνα για το σκάνδαλο της FIFA, αλλά έχει και την εγχώρια εκδοχή της: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμ. 4926/2018 βούλευμα του, διέταξε την άρση απορρήτου για το σχετικό υλικό και ήδη η νέα ανακρίτρια διεθνών δικαστικών συνδρομών Ερωφίλη Σταθοπούλου έλαβε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Τα ευρήματα βρίσκονται στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Πηγή:

iefimerida