Μίζες στο ΥΠΟΙΚ: Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του εκβιασμού

Του Πέτρου Κουσουλού

14 Σεπτεμβρίου 2017. Μεσημέρι. Στο Athens Metro Mall του Αγίου Δημητρίου. Στην καφετέρια Le Palmier!

Η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη. Η τώρα ή ποτέ είναι το σύνθημα. Έχουν περάσει, βλέπετε, τρία χρόνια από την στιγμή που ο επιχειρηματίας Ιωσήφ Λιβανός προσπαθεί να εισπράξει την, καθόλα νόμιμη, αμοιβή του από το ελληνικό Δημόσιο για τα όσα συνεισέφερε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Καρούζου.

Οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οτι «καλόπαιδα» του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, τον έχουν πλησιάσει για να του λύσουν το… θέμα! Είναι το δεύτερο κλιμάκιο. Το πρώτο είχε αποχωρήσει ζητώντας ως μίζα το 50% της νόμιμης αμοιβής του επιχειρηματία. Χρησιμοποιώντας γνωστούς δικηγόρους και διάφορα τεχνάσματα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, γιατί δεν ήθελαν να πληρώσουν καν φόρους από την αμοιβή που θα εισέπρατταν.

Εκείνη την ημέρα λοιπόν του Σεπτέμβρη του 2017 πραγματοποιείται το μοιραίο ραντεβού του επιχειρηματία με τον Αντώνη Κωστάρη, φίλο του Αλέξη Πουλιάση και τον έτερο μεσάζοντα, Βασίλη Χρυσόπουλο.

Τον Ιωσήφ Λιβανό «συνοδεύουν» και δυο αόρατοι μάρτυρες οι οποίοι όχι μόνο απαθανατίζουν τις μεγάλες στιγμές αλλά καταγράφουν και την πλήρη συζήτηση: Σε δυο μόλις ώρες οι μεσάζοντες εξηγούν ότι ο επιχειρηματίας θα πρέπει να δώσει μίζα 130.000 ευρώ στον σύμβουλο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Πιτσιλή και επίσης 25% της αμοιβής του με το 10% να καταλήγει στην τσέπη του Πουλιάση ο οποίος μέχρι σήμερα και παρά τις σοβαρές καταγγελίες παραμένει στην θέση του.

Ακολουθούν τα Ντοκουμέντα: Περισσότερο ρεπορτάζ στην ΜΠΑΜ της Κυριακής!

Ο Αντώνης Κωστάρης και ο Βασίλης Χρυσόπουλος πριν την έλευση του επιχειρηματία
Η συζήτηση έχει ξεκινήσει… Τα πάντα καταγράφονται!
Ο Αντώνης Κωστάρης (αριστερά) και ο Βασίλης Χρυσόπουλος κάθονται στο τραπέζι…

πηγη http://www.ereportaz.gr/mizes-sto-ypoik-ta-fotografika-ntokoymenta-toy-ekviasmoy/