Μήπως να μάθεις κιθάρα; Έρευνα αποκαλύπτει γιατί οι κιθαρίστες έχουν κατακτήσεις

Οι γυναίκες γοητεύονται από τους κιθαρίστες και αυτό το επιβεβαιώνει και μια επιστημονική έρευνα.

Η ερευνητική ομάδα του γαλλικού πανεπιστημίου University of South Brittany (Université de Bretagne-Sud), του τμήματος ψυχολογίας, προσπάθησε να εντοπίσει τι είναι ελκυστικό για τη μέση γυναίκα, σε έναν άνδρα. Η ομάδα ύστερα από μελέτη, διαπίστωσε ότι τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες ελκύεται ερωτικά από τους άνδρες που κρατάνε, και ακόμη καλύτερα παίζουν, κιθάρα.

Στη μελέτη συμμετείχαν 300 γυναίκες, από 18 μέχρι 25 ετών. Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου προσέλαβε έναν άγνωστο 20χρονο ηθοποιό, ο οποίος θα ήταν η “βάση” του πειράματός τους. Ο ηθοποιός δεν ήταν ούτε πολύ άσχημος, ούτε πολύ όμορφος, ούτε πολύ κοντός, ούτε πολύ ψηλός, ούτε χοντρός, ούτε λεπτός.

Το πείραμα είχε ως εξής: Δίχως οι 300 γυναίκες να το γνωρίζουν, ο 20χρονος ηθοποιός τις προσέγγισε σε ένα εμπορικό κέντρο. Έπιανε κουβέντα μαζί τους και μετά από λίγο τους έλεγε πόσο όμορφες ήταν και εάν ήθελαν να του δώσουν το τηλέφωνό τους, προκειμένου να βγουν ραντεβού. Στις πρώτες 100, κουβαλούσε στην πλάτη του μια θήκη κιθάρας και είχε ένα μποέμικο, αλλά προσεγμένο, στιλ. Στις επόμενες 100 είχε απλά περασμένη στους ώμους του μια τσάντα, ενώ στις υπόλοιπες 100 δεν κρατούσε τίποτε.

Στις γυναίκες που προσέγγισε με την κιθάρα είχε ποσοστό επιτυχίας πάνω από 33%, αφού του έδωσαν το τηλέφωνό τους 36 γυναίκες. Με την τσάντα στους ώμους του έδωσαν το τηλέφωνό τους 14 και στις τελευταίες 100, μόνο οι 9 τον θεώρησαν γοητευτικό και του έδωσαν το τηλέφωνό τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κιθάρα κρύβει μέσα της μια αλληγορία, δηλαδή γεννά ένα μυστήριο. Αρκετές από εκείνες που του έδωσαν το τηλέφωνό τους, δήλωσαν μετά ότι δεν τους γοήτευσε σαν άνδρας, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο, υπέκυψαν. Τους έβγαζε έναν ρομαντισμό και συνάμα μια γλυκιά “αλητεία” και αγριάδα.