ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΥΤΙΓΚΑ

ΥΛΙΚΑ

 

300 ml Γάλα

 

75 g σοκολάτα κουβερτούρα

 

λίγη βανίλια

 

100 g Ζάχαρη

 

100 g Βούτυρο

 

150 g Αλεύρ

 

ι ½ κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

 

2 κουταλιές της σούπας Κακάο σε σκόνη

 

Ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

 

 

Για τη σάλτσα:

 

3 κουταλιές Κακάο σε σκόνη

 

50 g Μαύρη ζάχαρη

 

300 ml ζεστό νερό

 

βούτυρο για το στρώσιμο

 

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

Σε ένα ταψί το περνάμε με λιωμένο βούτυρο

 

Σε μια κατσαρόλα μικρή τοποθετούμε μέσα το γάλα, σπάζοντας μέσα κομματάκια σοκολάτας και τα τοποθετούμε μέσα στο γάλα.

 

Λιώνουμε τη σοκολάτα, ενώ ανακατεύοντας απαλά το γάλα με την σοκολάτα και στο τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

 

Προσθέστε το άρωμα βανίλιας.

 

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα την ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν πολύ και τέλος προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτα και γάλα και τα ανακατεύουμε καλά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο μέσα στο μείγμα με το γάλα και την σοκολάτα δίνουν το καλύτερο γάλα σοκολάτα και χτύπησαν με ένα μίξερ χειρός μέχρι να μαλακώσει.

 

Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί- φόρμα και περιμένουμε να φτιάξουμε την σάλτσα.

 

 

Εκτέλεση για την σάλτσα

 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κακάο και την ζάχαρη, προσθέτοντας και ανακατεύοντας με μια κουτάλα ξύλινη.

 

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

 

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη, αλλά μην ανακατεύετε.

 

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180C.

 

Όσο το ψήνουμε και 5 λεπτά πριν το βγάλουμε θα ακουμπήσουμε την κορυφή και θα δούμε ότι είναι ξηρό και ελαφρώς θα το πιέσουμε προς τα μέσα και θα επιστρέψει…ρίχνουμε από πάνω άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα..

 

 

Executive Chef Κωνσταντίνος Μουζάκης

 

site: http://kostasmouzakis.blogspot.gr

 

Αthensgo oδηγός για την πόλη και την διασκέδαση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ