Κόμπι Μπράιαντ: Τους έστειλαν στον θάνατο; Πως δόθηκε άδεια να πετάξει το μοιραίο ελικόπτερο

Ο πλανήτης θρηνεί για τον χαμό του Κόμπι Μπράιαντ της 13χρονης κόρης του και άλλων 7 ανθρώπων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο που συνετρίβη στην Καλαμπάσας της Καλιφόρνια και πλέον, σχεδόν 24 ώρες μετά πολλά είναι τα νέα στοιχεία και τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι οδήγησε στην συντριβή.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, πήρε άδεια να απογειωθεί παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες και η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεπε να υπάρχει ορατότητα ώστε να είναι ασφαλής μια πτήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές αρχές λόγω της καοκαιρίας είχαν καθηλώσει όλα τα ελικόπτερά τους.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο που καταγράφηκε από το LiveATC.net αποκαλύπτει ότι ο πιλότος, Ara Zobayan, ζήτησε άδεια να πετάξει βασιζόμενος μόνο στην όρασή του και όχι στα όργανα του ελικοπτέρου.

 

Ο διάλογος ανάμεσα στον πιλότο και τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου του Μπέρμπανκ ρίχνει φως στο πως δόθηκε η άδεια απογείωσης σε τόσο ειδικές συνθήκες.

Η πτήση χωρίς να βασίζεται ο πιλότος στα όργανα του ελικοπτέρου κάτω από κακές καιρικές συνθήκες δίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Και η πτήση σε τόσο χαμηλό ύψος μπορεί να αποδειχθεί όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση παράτολμη και αποπροσανατολιστική για τον πιλότο.

  • newsit