Κουβέλης: Υπερτροφικός ο λόγος Καμμένου – Στην Τουρκία Έλληνας πραγματογνώμονας για τα κινητά των στρατιωτικών

Να κρατηθεί η υπόθεση των στρατιωτικών στην αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Αδριανούπολης και να αποκλειστεί οποιοδήποτε επιπλέον κατηγορία, πλην αυτής της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή διεκδικεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζοντας «υπερτροφικό» τον λόγο του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είχε μιλήσει για «ομηρία» των δύο αξιωματικών. «Δεν υπηρετεί τον σκοπό μας για τους δύο στρατιωτικούς», τόνισε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι βρίσκεται στην Τουρκία Έλληνας πραγματογνώμονας που λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος και αποτελεί εγγύηση «αναφορικά με τη γνησιότητα της διενεργούμενης πραγματογνωμοσύνης στα κινητά τηλέφωνο των δύο στρατιωτικών, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν βγει ‘’καθαρά’’».

Όσον αφορά το κατηγορητήριο, τόνισε: «Ο εισαγγελέας περιμένει την πραγματογνωμοσύνη από το εγκληματικό ινστιτούτο της Τουρκίας για να συντάξει το κατηγορητήριο».

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντησή του με τους γονείς των δύο στρατιωτικών και αστο ερώτημα που το απηύθυνε η μητέρα του Δ. Κούκλατζη (σ.σ.: Αν ήταν δικά σας παιδιά, τι θα κάνατε;), ο κ. Κουβέλης είπε: «Της απάντησα ότι θα έκανα ό,τι κάνω τώρα. Την καταλαβαίνω. Εξήγησα στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης συζήτησης σε ποιο στάδιο βρισκόμαστε. Ήταν ένα γνήσιο ερώτημα, γεμάτο πόνο».

newpost