Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι

Συστατικά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ.
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 στήθη κοτόπουλο με πέτσα
  • 200 γρ. τυρί μετσοβόνε

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. ρόκα
  • 10 τοματίνια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε θυμάρι, το μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα κοτόπουλα στη μέση και τα ανοίγουμε τόσο ώστε να δημιουργηθεί μία θήκη.
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε παντού με τα χέρια μας. Φροντίζουμε να απλώσουμε και κάτω από την πέτσα.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση μέσα στη θήκη που έχουμε κάνει σε κάθε κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μετσοβόνε και κλείνουμε σαν σάντουιτς.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρόκα, τοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

akispetretzikis

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ