Κορωνοϊός: Ολα τα μέτρα για το λιανεμπόριο σε Αττική και «κόκκινες περιοχές» -Με click away και click inside οι αγορές

Όπως έγινε γνωστό από το μεσημέρι της Παρασκευής και επιβεβαιώθηκε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η Αττική εντάσσεται πλέον στις «κόκκινες περιοχές» επιδημιολογικής επιτήρησης.

Αυτό σημαίνει πως επιστρέφουν ορισμένα μέτρα περιορισμού, όπως το click away, ενώ δεν ανοίγουν τα λύκεια της περιφέρειας όπως προβλέπεται σε όλη τη χώρα από 1ης Φλεβάρη.

«Οι εικόνες συνωστισμού προκαλούν αναμφίβολα μεγάλη ανησυχία και με δεδομένο ότι η Αττική περνάει σε κόκκινη ζώνη, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα» σημείωσε συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης που παρουσίασε αναλυτικά τον νέο τρόπο λειτουργίας της αγοράς.
Click Away και Click Inside στις «κόκκινες περιοχές»

Στις κόκκινες περιοχές το σύνολο της αγοράς θα λειτουργεί με το click away, ενώ για καταστήματα ενδυμάτων, υποδημάτων και βιβλιοχατροπωλείων θα επιτρέπεται η αγορά με ραντεβού για παραλαβή μέσα από το κατάστημα (click inside).
Πώς θα λειτουργεί το click away
Πώς θα λειτουργεί το click away

Αυτό σημαίνει πως σε αυτά τα καταστήματα, ο πελάτης θα πρέπει να κλείνει ραντεβού και στη συνέχεια θα μπορεί να μπαίνει στο μαγαζί προκειμένου να δοκιμάσει τα προϊόντα που θέλει να αγοράσει.
Πώς θα λειτουργεί το click away

Πώς θα λειτουργεί το click inside

Παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS, στο 13033 με τον αριθμό 2, προκειμένου να κάνουν οι πολίτες τις αγορές τους, με περιορισμό όπως ίσχυε ως σήμερα, τις δύο ώρες. Επιπλέον, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τις Κυριακές προκειμένου να περιοριστεί η μετακίνηση.
Σε ισχύ τα νέα μέτρα από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Επιπλέον, στην ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης περιγράφονται και τα μέτρα προστασίας που οφείλουν να τηρούν τα καταστήματα που δέχονται πελάτες με μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων 1 άτομο ανά 25 τμ.

Τα παραπάνω μέτρα αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές και μόνο, ενώ τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 30 Ιανουαρίου. Σε ό, τι αφορά το ωράριο λειτουργίας, προτείνεται το ωράριο μεταξύ 7πμ και 8μμ.

Τέλος, σε ό, τι αφορά τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών, όπως κομμωτήρια, κέντρα καλλωπισμού, ΚΤΕΟ και ΟΠΑΠ θα λειτουργούν μόνο με ραντεβού σε όλη την επικράτεια. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ δεν θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές.
Αναλυτικά όλα τα μέτρα για το λιανεμπόριο

Ακολουθεί η παρουσίαση για τη λειτουργία από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, των εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών με βάση τα επιδημιολογικά επίπεδα, που έγινε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη:

Πηγή: iefimerida.