Κορονοϊός: Τάσεις υποχώρησης του δείκτη θετικότητας – Ασφυξία σε πολλά νοσοκομεία

Κορονοϊός: Τάσεις υποχώρησης του δείκτη θετικότητας – Ασφυξία σε πολλά νοσοκομεία

Τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού παραμένουν ακόμα ψηλά σε όλη την χώρα, όμως αρχίζει να αχνοφαίνεται μια ελπίδα μέσω του δείκτη θετικότητας. Δείχνει τάσεις υποχώρησης κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς πολλά είναι τα νοσοκομεία που βρίσκονται στα όριά τους. 

Το ζητούμενο είναι να ελεγχθεί η πανδημία ειδικά μετά την άρση κάποιων απαγορεύσεων και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων.

Τα στοιχεία συγκλίνουν προς αυτό προκειμένου να πάρει μια ανάσα όλη η χώρα. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 63.710 διαγνωστικά τεστ με το δείκτη θετικότητας να βρίσκεται στο 4.84, η πιο χαμηλή επίδοση των τελευταίων τεσσάρων ημερών. Χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια, αλλά και ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους προκειμένου να επέλθει μια κανονικότητα. Το όριο συναγερμού του ECDC για να είναι μια περιοχή κόκκινη είναι το 4 και στη χώρα ο δείκτης θετικότητας είναι εδώ και πολύ καιρό πολύ ψηλότερα.

Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.089 νέα κρούσματα κορονοϊού, 81 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους ενώ 809 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στις ΜΕΘ εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα και όλοι ελπίζουν σε αποκλιμάκωση τις επόμενες ημέρες.

Οσον αφορά στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα η Αττική εξακολουθεί να έχει την αρνητική πρωτιά με 1.383 νέες μολύνσεις και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 475.

Ασφυξία στα νοσοκομεία Λάρισας και Κοζάνης 

Ασφυκτική στο μεταξύ είναι η πίεση στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Κοζάνης, καθώς οι εισαγωγές φαίνεται να αγγίζουν τους εφιαλτικούς αριθμούς του περασμένου “Μαύρου Νοέμβρη” για τη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη, και από τα δύο νοσοκομεία άρχισαν οι μεταφορές ασθενών σε ιδιωτικές κλινικές, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα. 

Από τη Δευτέρα η τάση είναι αυξητική στην Κοζάνη με την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.  Το νοσοκομείο  πιέζεται αφόρητα εξαιτίας των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό και η αποσυμφόρησή του από περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την πανδημία έχει ξεκινήσει Εκτός από την παθολογική εκκενώθηκε και η ψυχιατρική κλινική στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

Ηδη περισσότερα από 30 κρεβάτια ιδιωτικής κλινικής είναι διαθέσιμα για να υποδεχτούν ασθενείς από το Μαμάτσειο νοσοκομείο.

Ιδια εικόνα και στη Λάρισα καθώς γίνεται προσπάθεια να υπάρξει αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της περιοχής. Μεταφέρονται ασθενείς σε κλινικές που συνεργάζονται με το νοσοκομείο.

Τόσο στην Κοζάνη όσο και στη Λάρισα η πληρότητα στα νοσοκομεία χτυπά «κόκκινο» και αγγίζουν τους αριθμούς του περασμένου Νοεμβρίου.

To άρθρο Κορονοϊός: Τάσεις υποχώρησης του δείκτη θετικότητας – Ασφυξία σε πολλά νοσοκομεία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .