Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα

Τα σενάρια για τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα θα αφορούν στους μεικτούς χώρους διασκέδασης, εκεί δηλ. που υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα αφορούν μόνο στις “κόκκινες” περιοχές ή συνολικά.

Σύμφωνα με εισηγήσεις που υπάρχουν το συγκεκριμένο «πακέτο» μέτρων θα περιλαμβάνει τα εξής:

-Θα μεγαλώσουν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα

-Λιγότερα άτομα στο τραπέζι. Μέχρι τώρα το όριο είναι τα 10 άτομα. Αν διαπιστωθεί λοιπόν, ότι υπάρχει πρόβλημα, τότε θα πάει στα 6 άτομα.

– Περισσότερα rapid test για τους εργαζομένους στην εστίαση. Δεν αποκλείεται να υποχρεωθούν να κάνουν ένα επιπλέον rapid test και από δύο να χρειαστεί να αυξηθούν στα τρία.

– Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο

-Στο τραπέζι είναι επίσης και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Ανάπτυξης απευθύνει αυστηρές συστάσεις στα καταστήματα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ένας υπάλληλος στην είσοδο του καταστήματος, ο οποίος θα ζητά τα πιστοποιητικά και τα αποδεικτικά (διαβατήρια, ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης κ.α.) από τον πελάτη που έχει κάνει το εμβόλιο ή έχει νοσήσει για να μπει μέσα.

Προειδοποιεί δε, για αυστηρά πρόστιμα και κυρώσεις όσους δεν συμμορφώνονται.