Κολεοσπασμός: Και ψυχολογικοί οι λόγοι που πονάει η γυναίκα στο σεξ

Είμαι 28 χρόνων, παντρεμένη εδω και δύο χρονια και το πρόβλημά μου είναι ο κολεοσπασμός. Δεν είχα ποτε ολοκληρωμένη σχέση και όσο και αν προσπαθώ και θέλω πραγματικά, ο πόνος το καθιστά αδύνατο. Να πάω σε ψυχολόγο; Θα βοηθήσει; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας – Σεξολόγος και Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου Ζήσης Παπαθανασίου.

Τα αίτια του κολεόσπασμου σχετίζονται συνήθως με ψυχολογικά θέματα χωρίς να αποκλείεται όμως και η συμμετοχή θεμάτων κατασκευής του παρθενικού υμένα και της εισόδου του κόλπου. Για την αντιμετώπιση του κολεόσπασμου υπάρχουν διάφορες τεχνικές η επιλογή των οποίων εξαρτάται από πολλές προϋποθέσεις. Θα σας πρότεινα αρχικά εκτίμηση του προβλήματος από γιατρό σεξολόγο και απόφαση για το αν η θεραπεία θα είναι με τοπικές τεχνικές, τύπυ ατομικής ψυχοθεραπείας ή σεξοθεραπεία ζεύγους ή συνδυασμός. Συνήθως η αντιμετώπιση είναι ιδιαίτερα επιτυχής παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζετε.Σας προτείνουμε να κλείσετε ραντεβού με γιατρό σεξολόγο στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο.

Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο Ανοιχτή Γραμμή Δωρεάν Ενημέρωσης: 210.7233102

Ε-mail: info@sexmedic.gr

 

boro