Καυγάδες, φωνές και αποχωρήσεις στην εξεταστική για την κλήση της συζύγου του Στουρνάρα

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται τις υποθέσεις σκανδάλων στον τομέα της Υγείας.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανάγνωσε επιστολή- αίτημα της συζύγου του κ. Στουρνάρα (Λίνα Νικολοπούλου) να παραστεί στην επιτροπή και να καταθέσει ως μάρτυρας.

Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν βρήκε σύμφωνη τη πλειοψηφία η οποία δια του κ. Λάππα δήλωσε πως δε μπορεί να κληθεί από τη στιγμή που υποθέσεις στις οποίες έχει ακουστεί το όνομα της διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και την προανακριτική. Όπως είπε, μια κλήση θα μπορούσε να προκαλέσει ζητήματα ακυρότητας.

Η αντιπολίτευση στον αντίποδα, ζήτησε να κληθεί η μάρτυρας από τη στιγμή που και η ίδια το επιθυμεί, με τον Νότη Μηταράκη να δηλώσει πως για λόγους δικαιοσύνης θα πρέπει να παραστεί στην επιτροπή, καθώς το όνομά της έχει ακουστεί στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η Εύη Χριστοφιλοπούλου της ΔΗΣΥ είπε πως «έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της».

Κάπου εκεί ωστόσο το λόγο πήρε ο Ν. Νικολόπουλος, ο οποίος αφού τοποθετήθηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο κλήσης της, είχε μια έντονη στιχομυθία με τον βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Βλάχο.

«Βλάχο λιγότερα με εμένα», είπε επίμονα ο κ. Νικολόπουλος με τον βουλευτής της ΝΔ ν’ απαντάει: «Θα με βλέπεις και θα φεύγεις!».

Νωρίτερα πάντως, είχε προκληθεί αντίστοιχη ένταση με την κ. Χριστοφιλοπούλου και τον κ. Γκιόλα:

«Φοβάστε να έρθει η κ. Νικολοπούλου», φώναξε η Ε. Χριστοφιλοπούλου και να ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

-«Είναι φτωχά τα επιχειρήματα σας, για λόγους εντυπωσιασμού θέλετε να έρθει»

-«Φτωχός είστε και φαίνεστε!»

Τελικά και ο πρόεδρος της επιτροπής τοποθετήθηκε αρνητικά στο ενδεχόμενο κλήσης της κ. Στουρνάρα επικαλούμενος το κείμενο της επιστολής, που όπως είπε, δεν αναφέρει πως η μάρτυρας έχει να προσθέσει κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση της υπόθεσης.

Αυτό το γεγονός και το ευρύτερο κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα οδήγησε το Νότη Μηταράκη της ΝΔ, στην απόφαση ν’ αποχωρήσει από την αίθουσα. «Εκπλήσσομαι που ενώ η πλειοψηφία προσπαθεί να εμπλέξει την κ. Νικολοπούλου και και τον Στουρνάρα εδώ και ένα χρόνο στα θέματα της Υγείας, η επιτροπή προτίμησε να το κουκουλώσει! Είναι προφανής η πρόθεση της πλειοψηφίας να κουκουλώσει την αλήθεια», είπε και αποχώρησε.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί η απόκριση της επιτροπής στο αίτημα της κ. Νικολοπούλου να καταθέσει να ήταν αρνητική, ωστόσο την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι καταθέσεις των Παύλου Πολάκη και Μάκη Βορίδη.

newpost