Καμμένος: «Μπορεί να χρειαστούν 15 χρόνια για να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί!»

Μία εξαιρετικά δυσοίωνη εκτίμηση έκανε, πριν λίγο στη Βουλή σε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κυβερνητικός εταίρος και Υπουργος Άμυνας Πάνος Καμμένος.

«Σε μία χώρα που δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη και τα δικαστήρια λειτουργούν με εντολή Σουλτάνου μπορεί η περιπέτεια των Ελλήνων να κρατήσει και 15 χρόνια» ανέφερε. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι στους δύο Έλληνες έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς δικαίου.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας με τον Ερντογάν για τους δύο στρατιωτικούς και χαρακτήρισε μάλιστα «τρελό» τον Ερντογάν. Κατά τον Υπουργό Άμυνας ήταν «προσχεδιασμένο» το περιστατικό από πλευράς Τουρκίας σημειώνοντας ότι σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν οι στρατιωτικοί επέστρεφαν «μετά από πέντε λεπτά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει κάνει λόγο για ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και μελών της κυβέρνησης Τσίπρα.

To Express του Μεσονυχτίου

Ερωτηθείς για την πορεία της υπόθεσης, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «αν δεις το express του Μεσονυχτίου θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά». Σχετικά με τους διαύλους επικοινωνίας των δύο μερών, δε, σχολίασε σε επίσης υψηλούς τόνους: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερτογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερτογάν; Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερτογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε»,

Προσέθεσε, δε, ότι δεν σχετίζεται η κράτηση των δύο με την παραμονή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Ελλάδα. «Είναι ίδια περίπτωση, οι δύο που κρατάνε παρά τη θέλησή τους; Και οι «8» επειδή ζητούν άσυλο να προστατευθούν; Από μια Δικαιοσύνη που εκτελεί αντικαθεστωτικούς χωρίς να είναι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει θερμό επεισόδιο από πλευράς Τουρκίας ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «υπάρχει πράγματι ένταση» και ότι «μπορεί να θελήσουν να προκαλέσουν ». Ανέφερε, ωστόσο, ότι ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σήμερα σε «απελπιστική κατάσταση». «Το 80% των τεθωρακισμένων τους είναι διαλυμένα, το 60% των δυνάμεων τους σε προσωπικό, σε πιλότους κλπ. βρίσκεται εκτός στρατεύματος Η κατάσταση στο Αφρίν δεν είναι αυτή που περίμεναν».

Κληθείς να απαντήσει εάν είναι καθησυχαστικός απέναντι στον ελληνικό λαό ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν καθησυχάζει. «Είμαστε σοβαροί. Δεν πρόκειται να τσιμπήσουμε. Δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι της έντασης» ανέφερε αλλά ξεκαθάρισε ότι εάν υπάρξει πρόκληση «θα απαντήσουμε όπως πρέπει». «Ένας ο οποίος έχει συνηθίσει να παίρνει πτώματα και δεν το υπολογίζει μπορεί κάποια στιγμή να κάνει μια ενέργεια, εμείς είμαστε σε ετοιμότητα»

newpost