Καλλιέργεια κάνναβης: Η νέα επιχειρηματική μόδα!

Μήπως τελικά συμφέρει η αποποινικοποίηση;

Παλαιότερα είχε τεθεί επί τάπητος το θέμα για την αποποινικοποίηση της κάνναβης σε συζητήσεις στη Βουλή μιας και πολλοί ήταν οι Έλληνες που θα ήθελα να καλλιεργήσουν το “θαυματουργό” φυτό όπως οι ίδιοι λένε. Ναι, έχει αποδειχθεί πως κάποια έλαια που προέρχονται από το συγκεκριμένο φυτό, αλλά πόσο θα μπορέσει να διατηρηθεί μια τέτοιου είδους καλλιέργεια σε νόμιμα πλαίσια;

Το ερώτημα πλέον είναι (ίσως και διαπίστωση) πως η καλλιέργεια κάνναβης το πιο πιθανό είναι να είναι μια συμφέρουσα επιχειρηματική ιδέα.

Έσοδα ενός δισ. δολαρίων αναμένουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην πολιτεία της Ουάσινγκτον από τους φόρους της πώλησης μαριχουάνας. Η αμερικανική πολιτεία αποφάσισε πριν λίγους μήνες την αποποινικοποίηση της κάνναβης, για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, προκειμένου να αποκομίσει οικονομικά οφέλη από το εμπόριό της.

κάνναβη

Την πρώτη χρονιά μετά την αποποινικοποίηση της κάνναβης, η Ουάσιγκτον συνέλεξε 67,5 εκατ. δολάρια από φόρους, που κατευθύνθηκαν απευθείας στις υπηρεσίες υγείας. Μέχρι το τέλος του χρόνου, υπολογίζει να αντλήσει περίπου 154,6 εκατ. δολάρια. Ενώ, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στο πρώτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους, η Ουάσιγκτον είχε ήδη συλλέξει 37,6 εκατ. δολάρια.

Ως το 2019 υπολογίζεται ότι τα έσοδα από μαριχουάνα θα αυξάνονται κάθε χρόνο. Υπολογίζεται ότι το 2017 θα αντληθούν 267 εκατ. δολάρια, 333 εκατ. δολάρια το 2018 και 369 εκατ. δολάρια το 2019. Καθόλου άσχημα, θα λέγαμε…