ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ: Ξανά σε δίκη για τον φόνο της Φαίης Μπάχλα

Αντιμέτωπος, ξανά, με τα ισόβια με νέα δίκη, βρίσκεται ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το θάνατο της 23χρονης  Φαίης Μπάχλα, την Ανοιξη του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών το οποίο είχε δώσει στον 29χρονο ένα ελαφρυντικό με αποτέλεσμα να σπάσουν τα ισόβια (επιβλήθηκαν 20 χρόνια ) και να έχει σημαντικές πιθανότητες να βγει σε λίγα χρόνια από τη φυλακή.

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, τώρα, ασκεί αναίρεση στην απόφαση του Εφετείου για έλλειψη της επιβαλλόμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ειδικότερα κατά το μέρος που αναγνωρίσθηκε στον Βαγγέλη Στεφανάκη το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Μάλιστα, στην αναίρεση η κυρία Σπυροπούλου ήταν καταπέλτης, περιγράφοντας τα χτυπήματα που δέχθηκε η άτυχη Φαίη Μπλάχα, την συμπεριφορά του δράστη, αλλά και όλα τα σημεία των καταθέσεων βάσει των οποίων δεν θα έπρεπε να του δοθεί το ελαφρυντικό.

Η δολοφονία της όμορφης Φαίης που σόκαρε το πανελλήνιο, έφερε στο φως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ο νεαρός άνδρας ήταν ο πρωταγωνιστής ενός ερωτικού τριγώνου, καθώς διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση τόσο με την 23χρονη όσο και με την μεγαλύτερη αδερφή της Μαριαλένα.

Η αδελφή του θύματος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 2 ετών και 6 μηνών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία, αφού φέρεται να έπεισε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση να πουν ψέμματα ότι η αδερφή της βρέθηκε τυχαία πεσμένη στην άκρη του δρόμου.

pronews