Και επίσημα τέλος το Mega

Τον τερματισμό της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Mega αποφάσισε η Ολομέλεια του Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς απέρριψε το αίτημα να χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει.

«Το ΕΣΡ αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με τον διακρικτικό τίτλο “Mega Channel” εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ” να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο του ΕΣΡ βρίσκονταν από νωρίς συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι του Mega, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα αμέσως μετά την ανακοίνωση για το “λουκέτο” στον σταθμό.

Υπενθυμίζεται ότι η «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ» είχε καταθέσει υπόμνημα 40 σελίδων, με το οποίο ζητούσε από την ανεξάρτητη Αρχή τη μετατροπή του σταθμού από ενημερωτικό σε θεματικό.

Τα επόμενα βήματα μετά την απόφαση του ΕΣΡ

Η απόφαση του ΕΣΡ αναμένεται σήμερα να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ακολούθως, πιθανότατα αύριο, θα ενημερωθούν για την απόφαση η ΕΕΤΤ και η Digea, προκειμένου να «κατέβει» το σήμα του καναλιού.

Εφόσον οι μέτοχοι του καναλιού το επιθυμούν, μποτρούν να καταθέσουν αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία θα συζητηθεί άμεσα και αναλόγως είτε θα επικυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ είτε θα ανασταλεί.

Σε δεύτερο στάδιο, μπορεί να υπάρξει και ανατροπή στην απόφαση του ΣτΕ.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του ΕΣΡ: 

newpost