Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία εξπρές

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία εξπρές

Διήμερη κακοκαιρία προ των πυρών, καθώς ο καιρός χαλάει από αύριο Τετάρτη (31.03.2021), με βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια. Δείτε χάρτες.

Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το επόμενο διήμερο και η κακοκαιρία, σύμφωνα με το meteo.gr, θα μας επισκεφτεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, 1η Απριλίου και δεν θα είναι… ψέμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό της αλλαγής του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (01.04.2021).

Στους προγνωστικούς χάρτες του meteo.gr φαίνεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 της Τετάρτης.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, στον χάρτη παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.

Πηγή: meteo.gr

To άρθρο Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία εξπρές δημοσιεύτηκε στο NewsIT .