Κάνε το όπως ο… Χατζηδάκης

Η «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ και το παράδειγμα της Ολυμπιακής που πρέπει να ακολουθήσει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Μια παλιά κρητική μαντινάδα λέει:

«Τη μοίρα να την κυβερνάς, να μη σε κυβερνάει

γιατί όσοι αφεθήκανε σ’ αυτή, στο… διάολο έχουν πάει».

Ο εκ Ρεθύμνου ορμώμενος, νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, θα την ξέρει σίγουρα και στο πίσω μέρος του μυαλού θα αναρωτιέται αν η μοίρα φέρνει στον δρόμο του «επικίνδυνες αποστολές».

Ως υπουργός Ανάπτυξης, το 2009, τράβηξε τον λαχνό της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής Αεροπορίας. Μιας εταιρείας με όνομα βαρύ σαν ιστορία που, όμως, χρειαζόταν θαρραλέες πολιτικές αποφάσεις, ειδικά σε μια περίοδο όπου τα σημάδια της χρεοκοπίας στην ελληνική οικονομία ήταν περισσότερο εμφανή από ποτέ.

Και τώρα, από μια αδιόρατη πολιτική μοίρα (ή μήπως πεποίθηση του Κ. Μητσοτάκη ότι είναι ο ιδανικός να τα καταφέρει;) ο Κωστής Χατζηδάκης παίρνει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ.

Μιας εμβληματικής επιχείρησης που, όπως λένε οι γνωρίζοντες, αν «σκάσει» θα τινάξει στον αέρα και την ελληνική οικονομία.

Πιθανότατα ο νέος υπουργός δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με ένα ακόμη «ελληνικό τέρας», με μια νέα «Ολυμπιακή», 10 χρόνια ύστερα από εκείνη την… επώδυνη εμπειρία που είχε.

Τι έχει πει ο ίδιος ο Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ και με τι ακριβώς βρίσκεται αντιμέτωπος;

Πώς είχαν επικρίνει τον κ. Χατζηδάκη για την Ολυμπιακή βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία;

Υπάρχει πιθανότητα να δούμε μία επανάληψη του έργου με την Ολυμπιακή όσον αφορά στη ΔΕΗ;