Κάλυμνος: Θρίλερ μετά τη δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στον φοιτητή

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του 21 ετών φοιτητή, που βρέθηκε νεκρός στην Κάλυμνο μετά από 6 ημέρες αναζητήσεων.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του Νίκου Χατζηπαύλου. Η οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πόρισμα του πρώτου ιατροδικαστή -ο οποίος χαρακτηρίζει δυστύχημα το θάνατό του- ζητούσε να γίνει και μια δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, αφού σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, στην υπόθεση υπήρχαν πολλά «κενά» και αναπάντητα ερωτήματα.

Τελικά, μετά από αγώνα, η οικογένεια κατάφερε να πάρει άδεια για να γίνει αυτή η δεύτερη ιατροδικαστική.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας, στο LiveNews, μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ιατροδικαστικής εξέτασης, υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις.

«Η πρώτη ενημέρωση που έχουμε από τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας, ο οποίος παρίστατο (στην ιατροδικαστική) μαζί με τριμελή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ότι υπάρχει μια σοβαρή διαφοροποίηση σε σχέση με τα ευρήματα της πρώτης ιατροδικαστικής. Την αποτίμηση αυτών των ευρημάτων θα την έχουμε σε 10 με 15 μέρες…»

«Η οικογένεια πιστεύει και με τα ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και από μαρτυρίες ανθρώπων που πέρασαν από το σημείο που βρέθηκε η σορός, τουλάχιστον 8 – 9 φορές αλλά και λόγω της γενιότερης κατάστασης του βραχώδους λόφου, πρώτον δε θα μπορούσε να μείνει 5 μέρες ένα σώμα στα 40 μέτρα. Και δεύτερον ο χώρος που τελικά βρέθηκε, είναι δεδομένο ότι θα έψαχναν όλοι όσοι έψαχναν αυτό το πενθήμερο… Εμείς μιλούμε για εγκληματική ενέργεια. Πλέον με το νέο αίτημα που ικανοποιήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ρόδου (για δεύτερη ιατροδικαστική), θεωρώ ότι εφενός έχει χαθεί χρόνος για κρίσιμα στοιχεία, αλλά ήδη από τα νέα ευρήματα υπάρχει μια διαφοροποίηση. Δεν υπάρχει χτύπημα στα πλευρά και στη σπλήνα και υπάρχουν τουλάχιστον 11 χτυπήματα περιμετρικά του κεφαλιού».

newsit