Ιδέες για ωραίες εκδρομές εντός Αττικής για τη Δευτέρα του Πάσχα

Μείνατε κι εσείς στην Αθήνα κι έχετε διάθεση για γρήγορη και εύκολη εκδρομή τη Δευτέρα του Πάσχα; Θέλετε θέα θάλασσα, χαλάρωση στην εξοχή ή μια εξόρμηση με άρωμα ιστορίας;

Οι τρεις προτάσεις που ακολουθούν θα σας βάλουν στο αυτοκίνητο και θα σας κάνουν να οδηγήσετε έως και μία ώρα μακριά από το κέντρο της πόλης. «Φορτώστε», λοιπόν, την οικογένεια ή την παρέα στο αυτοκίνητο και απολαύστε μια αναζωογονητική ημερήσια εξόρμηση λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Σούνιο – Λαύριο

sounio1

 

sounio_laurio

 

Μαραθώνας

marathonas1

Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα αποτελεί μια καλή επιλογή για μια κοντινή και εύκολη εκδρομή. Το φράγμα της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, η οποία καταλαμβάνει μια έκταση 2.450 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Το εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.

fragma_marathonas

 

Πάρνηθα

parnitha

Η Πάρνηθα αποτελεί μια ακόμη καλή επιλογή για εξόρμηση τόσο κοντά και τόσο μακριά από την Αθήνα. Αφήνοντας πίσω τη βουή της πόλης και σε απόσταση μόνο 30 χλμ. από το κέντρο της, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη βόλτα στη φύση. Στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας κρύβεται και μια «έκπληξη» που πολλοί δεν γνωρίζουν: η λίμνη Μπελέτσι. Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε περίπου την περίοδο 1972-1975, ενώ γύρω της εκτείνεται η Ιπποκράτειος Πολιτεία των Αφιδνών.