ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΣΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ 2 ΕΛΛΗΝΩΝ – ΕΠΙΣΗΜΑ «ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΈΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α/ΓΕΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ»

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό έχουν τεθεί κατά κοινή πλέον ομολογία οι Ενοπλες Δυνάμεις από Εβρο μέχρι Αιγαίο, από το βορειότερο άκρο μέχρι τις εσχατιές της νότιας πλευράς. Στον Εβρο ετοιμάζεται να βρέξει φωτιά και ατσάλι καθώς η ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ» θα εκτελέσει βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά.

inRead invented by Teads
Η ΧΙΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΕΒΡΟΥ» ανακοινώνει ότι, από την Τρίτη 24 Απριλίου μέχρι και την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 (από 08:30 έως 14:00Ω), θα εκτελεστούν βολές αρμάτων με πραγματικά πυρά, στην περιοχή Πεδίου Βολής «ΑΕΤΟΥ».

Επικίνδυνη περιοχή χαρακτηρίζεται αυτή που περικλείεται από τα σημεία :

Λατομεία ΜΑΚΡΗΣ

Ύψωμα ΚΑΖΑΝΙΑ

Ύψωμα ΚΟΡΑΚΑΣ

Ερείπια ΑΛΙΚΗΣ

Ύψωμα ΟΥΡΑΝΟΣ

Στην παραπάνω περιοχή απαγορεύεται κάθε κίνηση ή παραμονή ατόμων, οχημάτων και ζώων κατά την ώρα των βολών, για αποφυγή ατυχημάτων.

Βλήματα μη εκραγέντα, που τυχόν εντοπίζονται, να μη μετακινούνται και να ειδοποιείται αμέσως η πλησιέστερη στρατιωτική, πολιτική ή αστυνομική αρχή αναφέρει το thrakinea.gr

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Συμμετέχοντας σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών για τον Παύλο Μελά, στο παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ πήρε το λόγο και απάντησε στους συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, για την προκλητικότητα της Τουρκίας.

»Μην ανησυχείτε για τον Ελληνικό Στρατό, είμαστε εκπαιδευμένοι και έτοιμοι, να κοιμάστε ήσυχοι» τόνισε χαρακτηριστικά, για να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων όπως αποκαλύπτει ο Η.Προύφας στο kranosgr.blogspot.gr

Από χτες πλήθος δημοσιευμάτων τόσο στον ελληνικό τύπο όσο και στον ξένο αποκαλύπτουν την πολεμική πραγματικότητα:

Αμερικανικό think tank, η γερμανική DW μιλούν για αυξημένη πιθανότητα ελληνοτουρκικής σύγκρουσης, στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ, ακόμη και ελληνικά πλέον ΜΜΕ μιλούν επίσημα για «πορτοκαλί συναγερμό»