Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ: 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΚΙΑ, ΛΕΝΕ ΟΤΙ, «ΚΑΤΑΠΙΕ» ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τότε υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος ( 2009) είχε φροντίσει δεόντως με καθημερινές του έκτακτες ανακοινώσεις να υπενθυμίζει το πόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος ήταν ο ιός της γρίπης. Η συνέχεια ήταν αναπόφευκτη. Αγοράστηκαν… τόνοι εμβολίων αλλά και αντι-ιικών φαρμάκων, τα γνωστά tamiflu και relenza, προκειμένου να σωθεί ο πληθυσμός.
Έτσι έγινε μεγάλη «μπίζνα» με εκατομμύρια εμβόλια που είχαν αγοραστεί διά χειρός Αβραμόπουλου. Είχε παραγγείλει στην αρχή 8 εκατ. δόσεις με δεδομένο ότι θα καλυπτόταν ένα ποσοστό του πληθυσμού. Στη συνέχεια, όπως ο ίδιος υποστήριζε, οι νέες οδηγίες έλεγαν πως απαιτούνται διπλές δόσεις για να είναι αποτελεσματικό το εμβόλιο.
Έτσι προχώρησε σε δεύτερη παραγγελία για να έχει στη διάθεσή της η χώρα μας 16 εκατ. δόσεις.

Από τις αρχικές 16 εκατ. δόσεις η χώρα μας, μετά τις ακυρώσεις που έκανε η νέα κυβέρνηση , κράτησε στα ψυγεία μόνο 3.636.000 δόσεις.

Για αυτό το θέμα οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατέθεσαν στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς μιλώντας και για άλλες δωροδοκίες που φθάνουν τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ στο σκάνδαλο Novartis. Από αυτά μάλιστα τα 40 εκατομμύρια φέρεται ότι έχουν διακινηθεί πριν το 2010, για την αγορά εμβολίων.

Οι καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρονται ότι είχαν γνώση του τρόπου που μεταφέρονταν οι μίζες.

Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι, πλην των 3 προστατευομένων, των οποίων οι μαρτυρίες είναι κεκαλυμμένες, προκειμένου να προστατευτεί η ζωή τους.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.
Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δις ευρώ από το 2000 ως το 2015 ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δις ευρώ.

ixnosblogspot