Εύσημα Αυστρίας σε Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Εύσημα Αυστρίας σε Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Δεκτή με κολακευτικά σχόλια στην Αυστρία η πρόταση Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Παράλληλα, η Βιέννη σχολιάζει πως η Αθήνα βρήκε τον τρόπο να διατηρεί τον έλεγχο της πανδημίας.

Όπως σχολιάζει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), αναφερόμενο στην πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, «η Ελλάδα, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα, έχει κατορθώσει, σε σύγκριση με άλλες χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να διατηρεί σε ικανοποιητικό βαθμό τον έλεγχο της κατάστασης της πανδημίας του κορονοϊού».

Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό ένα τέτοιο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσει και πάλι να ταξιδέψει στη χώρα ένας μεγάλος αριθμός τουριστών, καθώς ο τουρισμός, ο εξαιρετικά σημαντικός αυτός κλάδος της οικονομίας της, παρουσίασε μέσα στους πρώτους εννέα μήνες του 2020 μεγάλη κάμψη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα κατέγραψε το πρώτο εννεάμηνο πέρσι πέντε εκατομμύρια αφίξεις έναντι των 18,8 εκατομμυρίων στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή μία μείωση κατά 73,4%, αναφέρει το ΑΡΑ, παρατηρώντας ότι την χώρα ενδιαφέρει να εισέλθουν περισσότεροι τουρίστες, αλλά όχι και περισσότερα κρούσματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Εύσημα Αυστρίας σε Μητσοτάκη για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .