Επίσκεψη Κατερίνας Παπακώστα στον Συνήγορο του Πολίτη

Ενημερωτική επίσκεψη στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» πραγματοποίησε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών και επικεφαλής του Ν.Ε.Ο., Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη, και την Βοηθό Συνηγόρου για θέματα δικαιωμάτων του Παιδιού, κα Θεώνη Κουφονικολάκου, για την δομή της Ανεξάρτητης Αρχής, τα επίκαιρα θέματα της αρμοδιότητάς τους, καθώς και για τα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του θεσμού.

O Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει υποβάλλει για την καλύτερη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, δεδομένου και του ρεκόρ αναφορών που υποβλήθηκαν την περασμένη χρονιά αλλά και των νέων αρμοδιοτήτων του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η Κατερίνα Παπακώστα εκφράστηκε ενθαρρυντικά για τις προτάσεις, οι οποίες όπως δήλωσε αποτελούν απαραίτητες τροποποιήσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής. Τόνισε πως ο Συνήγορος του Πολίτη παράγει σημαντικό έργο, πράγμα που αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι πολίτες, ενώ υπογράμμισε πως ο Νομοθέτης, οφείλει να συνεργάζεται πολύ πιο στενά μαζί του, τόσο κατά την προετοιμασία και την επεξεργασία νόμων, προτού αυτοί ψηφιστούν, όσο και κατά την εφαρμογή τους.

Η Βουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, για το οποίο σύντομα θα γίνει διαβούλευση, υπογραμμίζοντας, πως τα παιδιά, ως ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, στήριξης και προστασίας. Εξήρε επιπλέον την σημασία της οικογένειας, ως θεσμού, ο οποίος πρέπει να ενταχθεί κάτω από την ομπρέλα μίας Εθνικής Στρατηγικής για την Οικογένεια, καθώς οι Ελληνική οικογένεια έχει στηρίξει έμπρακτα την κοινωνία στα χρόνια της κρίσης. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκαν προτάσεις για την δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης της κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει οριζόντιες πολιτικές, σε όλους τους τομείς. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει επισημάνει πως σε αυτό τον τομέα υφίσταται υστέρηση σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών.