ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΟΚ: Πληροφορίες για παραιτήσεις από την κυβέρνηση!

Λίγες ώρες μετά την πτώση του Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και τον άδικο θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, στη ΝΔ θεωρούν ότι η στρατηγική που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία είναι της «συνετής αποφασιστικότητας».

Από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, χαρακτηρίζουν ανοικτά πλέον, «ζημιογόνα» την παρουσία του Πάνου Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όπως στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «η αφόρητη κυβερνητική διγλωσσία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δημιουργεί μείζον εθνικό ζήτημα, κάτι που φάνηκε στο θέμα με τα Σκόπια και φαίνεται και στα Ελληνοτουρκικά».

Η εκτίμηση που υπάρχει στην οδό Πειραιώς, όπου πληθαίνουν οι πληροφορίες για αποχώρηση του κ. Καμμένου στο επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση με δικαιολογία κάποιο από τα ανοικτά εθνικά ζητήματα και με στόχο να διασωθεί πολιτικά, είναι πως ο κ. Τσίπρας, λόγω της αδυναμίας που έχει ως πρωθυπουργός, αναγκάζεται να κρατήσει μέχρι τότε τον κυβερνητικό εταίρο του στο υπουργείο, «για να κρατήσει και αυτός την καρέκλα του», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

«Το κόστος, όμως, για τη χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Διότι σήμερα δεν υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο εξωτερικής πολιτικής» προσθέτουν από την αξιωματική αντιπολίτευση. Από την πλευρά τους, σε σχέση με την αυξανόμενη τουρκική επιθετικότητα, συστήνουν «σοβαρότητα, υπευθυνότητα, περισυλλογή, αυτοπεποίθηση και προβολή μιας ισχύος, η οποία θα απορρέει από τη συνολική εικόνα της χώρας».

Ραγδαίες είναι και οι πολιτικές εξελίξεις και με την υπόθεση των διορισμών του βορειοελλλαδίτη βουλευτή.

Από την Διαύγεια εντοπίστηκαν δεκάδες προσλήψεις στο πολιτικό του γραφείο, ακόμα και σε οικεία του πρόσωπα γεγονός που έχει εξοργίσει τους Θεσσαλονικείς.

«Υπάρχει θέμα ηθικής τάξης» αναφέρουν (Εάν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας, θα πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του από βουλευτής Θεσσαλονίκης).

Να σημειωθεί ότι επί υφυπουργίας του είχε χρηματοδοτήσει και την αμαρτωλή ΜΚΟ «Αποστολή», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» προς το ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αφήστε το σχόλιό σας