Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή

Μια Bentley, ένας γιατρός, ένας γνωστός επιχειρηματίας των βορείων προαστίων και ένα κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα. Πως μέσα από το αεροδρόμιο εξαπατούσαν ασφαλιστικές εταιρίες.

Μεγάλο κύκλωμα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα, στο οποίο συμμετείχαν ένας γνωστός έμπορος αυτοκινήτων των βορείων προαστίων, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει για παρόμοιες υποθέσεις τις αρχές, ένας γιατρός που ήταν και υποψήφιος με μεγάλο κόμμα στη δυτική Αττική, ακόμη κι ένα πρόσωπο που συμμετείχε κατά καιρούς σε θεματική τηλεοπτική εκπομπή, «ξήλωσε» το τμήμα ασφάλειας του Αεροδρομίου, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή (04.04.2021). 

Τα πράγματα ήταν… απλά: ο έμπορος (υποτίθεται πως) πωλούσε ακριβά αυτοκίνητα στον γιατρό, με την εικονική αγοραπωλησία να φτάνει τις πολλές χιλιάδες ευρώ. Ο γιατρός πάρκαρε το αυτοκίνητο (π.χ. μια Bentley) στο πάρκινγκ του αεροδρομίου και έφευγε για Αλβανία όπου έκανε συχνά ταξίδια για δουλειές. Όταν επέστρεψε από ένα από τα ταξίδια του, υποστήριξε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Δήλωσε την κλοπή και καθώς το αυτοκίνητο ήταν ασφαλισμένο, ο γιατρός πήρε αποζημίωση από την ασφαλιστική 70.000 ευρώ!Δεν γνώριζε όμως ότι η δράση του κυκλώματος είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών και από τις κάμερες ασφαλείας, οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του κυκλώματος επί μήνες, είχαν δει έναν από τα μέλη της σπείρας να κλέβει τη Bentley…

«Για άλλη μια φορά το ελλιπέστατο σε έμψυχο δυναμικό τμήμα ασφαλείας αερολιμένα κατάφερε ένα καίριο χτύπημα σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ασφαλιστικές εταιρίες με πολυτελή αυτοκίνητα. Η πολύμηνη επαγγελματική παρακολούθηση και έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό τους και παράλληλα δείχνει το δρόμο στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να ενισχύσει αυτό το σημαντικό τμήμα, που εκτός όλων των άλλων προστατεύει και τη βασική είσοδο της χώρας από το εξωτερικό», δήλωσε μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής αττικής. 

To άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες με πολυτελή αυτοκίνητα – Τα άφηναν στο αεροδρόμιο για… κλοπή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .