Εμφύλιος για το Σκοπιανό – Γ. Κυρίτσης: «Κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα» – Δ. Καμμένος: «Τότε, τι είναι;»

Το Σκοπιανό προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται… on air!

Από τη μία ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πως δεν πρόκειται να κάνουν «κωλοτούμπα» και δεν θα δεχτούν στην ονομασία των Σκοπίων να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία», τονίζοντας:

«Έχουμε την ευκαιρία για μια νίκη, την οποία χρειάζεται ο ελληνικό λαός».

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει οτιδήποτε απέχει από τη θέση των ΑΝΕΛ, την οποία έχει εκφράσει πολλάκις και ο πρόεδρός τους, Πάνος Καμμένος. «Αν μας έρθει μια συμβιβαστική λύση όπως ‘’Κατεχόμενη από τους Σλάβους Βόρεια Μακεδονία’’, θα τη δεχτώ», είπε ο Δημήτρης Καμμένος σε ειρωνικό τόνο, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που κρατά η ΝΔ: «Προσπαθούν να μας στριμώξουν, αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα».

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έχει αναχθεί τα τελευταία χρόνια, κακώς, σε εθνικό θέμα», δήλωσε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Όλα τα εθνικά θέματα διχάζουν τις πολιτικές δυνάμεις οριζοντίως και όχι καθέτως. Σε κάθε περίπτωση τη διαπραγμάτευση την κάνει η κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών και την κατεύθυνση τη δίνει ο πρωθυπουργός. Εφόσον καταλήξουν σε κάποια λύση, θα προτείνει στη Βουλή τη λύση αυτή», συμπλήρωσε.

Στο ερώτημα αν θα έπρεπε να υπάρχει κοινή γραμμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Κυρίτσης τόνισε: «Εφικτό θα ήταν, αλλά σας είπα, αυτά τα ζητήματα διχάζουν. Εχει και μία σημασία να δούμε και τη στάση της ΝΔ» ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιδιώκει εσωτερικά κομματικά οφέλη, χρησιμοποιώντας εθνικά θέματα.

Ο κ. Καμμένος ενημερώθηκε… on air για τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση και σχολίασε: «Αν δεν είναι εθνικό θέμα, τότε τι είναι;»

Μάλιστα, αναφερόμενος στους «53+» είπε: «Τους έχουμε δώσει την πολυτέλεια να έχουν άποψη. Χωρίς εμάς δεν θα υπήρχαν οι ‘’53+’’ γιατί δεν θα υπήρχε κυβέρνηση».

 

newpost