Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη για την υπόθεση Λεμπιδάκη – Πως «δικαιολογήθηκε» ο πατέρας της

Ελεύθερη αφέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η 16χρονη ανήλικη μαθήτρια, που φαίρεται να είχε συμμετοχή στην πολύκροτη υπόθεση Λεμπιδάκη. Στην 16χρονη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Η ανήλικη παραπέμφθηκε (μαζί με τους άλλους κρατούμενους για την ίδια υπόθεση) το απόγευμα στον εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για:
-Άμεση συνέργεια στην απαγωγή
-Άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Στη συνέχεια η 16χρονη δεν ζήτησε προθεσμία κι έτσι οδηγήθηκε στον ανακριτή όπου απολογήθηκε. Κατόπιν ο ανακριτής την άφησε ελεύθερη επιβάλλοντας όμως, περιοριστικούς όρους που είναι :

-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
-Παρουσία μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Επίσης διατάχθηκε στη μητέρα της να έχει την επιμέλειά της με μεγαλύτερη προσοχή και περισσότερη φροντίδα. Ακολούθως η 16χρονη μεταφέρθηκε στο αστυνομικό μέγαρο και μετά την προβλεπόμενη διαδικασία αφέθηκε ελεύθερη και συνοδευόμενη από την μητέρα και τον δικηγόρο της, αναχώρησε για το Ρέθυμνο όπου διαμένει. Υπενθυμίζεται ότι οι υπόλοιποι κρατούμενοι για την υπόθεση θα απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Ποια η δήλωση του πατέρα της 16χρονης για τον λόγο απαγωγής του Λεμπιδάκη;

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο ένας εκ των εμπλεκόμενων στην απαγωγή – Πρόκειται για τον πατέρα της 16χρονης που επίσης κρατείται για την υπόθεση Λεμπιδάκη

Την οικονομική κρίση θεωρεί ως βασικό λόγο των πράξεών του ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες στην υπόθεση Λεμπιδάκη, που κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το ekriti, ο 60χρονος, μεσίτης στο επάγγελμα, είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν μετά τη σύλληψή του, ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δημιούργησε πολλές οικονομικές υποχρεώσεις, στις οποίες αδυνατούσε να αντεπεξέλθει. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπλέχτηκε στην υπόθεση της απαγωγής για να πάρει χρήματα.

Φέρεται να είπε επίσης, ότι το κτίσιμο ενός μεγάλου σπιτιού του, στη περιοχή Ατσιπόπουλου του Ρεθύμνου, του δημιούργησε πολλά χρέη και υπήρχε απειλή κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, πρωτοστάτησε στο κίνημα πολιτών κατά των πλειστηριασμών αλλά και συμμετείχε στη φωτιά των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, καθώς θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνο για την κακή οικονομική κατάστασή του.

Πηγή: ekriti.gr