Εκρηκτικό κοκτέιλ από Συρία και Τουρκία βλέπουν στη ΝΔ – Το «όχι» σε «υποσχετικές» στο Σκοπιανό

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Νοτιοανατολική Μεσόγειος, με τις συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμάζονται για σφοδρό χτύπημα κατά της Συρίας, με αφορμή τις καταγγελίες για χρήση χημικών από το στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, εναντίον ανταρτών, στην Ανατολική Γούτα. Από τη ΝΔ παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην περιοχή και δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στη χρήση χημικών από οιονδήποτε εναντίον οποιουδήποτε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθετούν πλήρως τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη χρήση χημικών και καλεί σε άμεση αντίδραση τη διεθνή κοινότητα. «Η προστασία των αμάχων είναι απόλυτη προτεραιότητα» λένε από τη ΝΔ, που ανησυχούν για το συγκεκριμένο ζήτημα για έναν επιπλέον λόγο: την κλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Η δυσαρμονία, μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με βάση την εκτίμηση που υπάρχει στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιτρέπει στην Άγκυρα να ενεργεί σε βάρος της Ελλάδας και απαγορεύει στη χώρα να εμφανιστεί στα διεθνή fora, στους εταίρους και τους συμμάχους με μια ξεκάθαρη και ενιαία φωνή. Για τη ΝΔ τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο Αλέξης Τσίπρας που διατηρεί τον Πάνο Καμμένο στον πολύ κρίσιμο ρόλο του υπουργού Άμυνας. Τις δικές του θέσεις θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, o κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Σκοπιανό ομόλογό του. «Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων πριν η ελληνική πλευρά συναινέσει σε οποιασδήποτε μορφής περαιτέρω προσέγγισης της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.» τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στενό συνεργάτη του να ξεκαθαρίζει στην ιστοσελίδα μας, πως η ΝΔ δεν θα αποδεχθεί μια λύση που θα επιτρέπει στα Σκόπια να κάνουν τις απαραίτητες προσαρμογές σε μεταγενέστερο χρόνο.

«Η ΝΔ είναι απολύτως αντίθετη σε σενάρια που θέλουν κάποιους να επεξεργάζονται μεταβατικές λύσεις και υποτιθέμενες δεσμεύσεις των Σκοπίων που θα τηρηθούν με δόσεις» σημείωνε ο ίδιος, επισημαίνοντας και τα περί δημοψηφίσματος που επανέρχονται τις τελευταίες ημέρες στη γειτονική χώρα. «Και σε αυτό παραδόξως δεν απαντά η κυβέρνηση, ενώ από μόνο του οποιοδήποτε δημοψήφισμα είναι ένας αστάθμητος παράγοντας. Επομένως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίον η ΝΔ επιμένει ότι όλα πρέπει να γίνουν απολύτως σαφή πριν από την υπογραφή οποιασδήποτε συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων» προσθέτουν με έμφαση από την οδό Πειραιώς.

newpost