ΕΙΔΗΣΗ-ΣΟΚ! Τέλος το πορνό στη Ρωσία!

Το κλείσιμο των δύο μεγαλύτερων ιστοσελίδων πορνό για ενήλικα άτομα στον κόσμο αποφάσισε η ρωσική αρχή που είναι αρμόδια για την Επικοινωνία, την Πληροφορική και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Moscow Times η υπεύθυνη υπηρεσία, που στην Ρωσία ονομάζεται Roskomnadzor, έκλεισε την Τρίτη τις δύο ιστοσελίδες με πορνό περιεχόμενο αλλά για το μόνιμο κλείσιμό τους θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Μάλιστα οι αρμόδιες αρχές καλούν τους χρήστες του Διαδικτύου αντί να περνούν τις ώρες τους στον ηλεκτρονικό υπολογιστή να βρουν σύντροφο «στην πραγματική ζωή»

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ρωσικό δικαστήριο στην πόλη Κρασνοντάρ, στο νότιο τμήμα της χώρας, είχε ζητήσει να κλείσουν οι δύο ιστοσελίδες επειδή παραβίαζαν τους νόμους για την προστασία των παιδιών και διένειμαν παράνομα πορνογραφικό υλικό, ένα έγκλημα που στην χώρα τιμωρείται με φυλάκιση από δύο μέχρι έξι χρόνια.

Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν αρνητικά και διακωμώδησαν την σχετική απόφαση των ρωσικών αρχών. Όμως, όταν ένας χρήστης ρώτησε την αρμόδια εποπτική αρχή Roskomnadzor τι εναλλακτικές έχει να του προτείνει, η αρχή του απάντησε μέσω του επίσημου λογαριασμού της: «Ως εναλλακτική, θα μπορούσατε να συναντήσετε κάποιον στην πραγματική ζωή».

Στο παιχνίδι των μηνυμάτων στο twitter μπήκε και η Pornhub, που ρώτησε την ρωσική αρχή: «Αν σας δίναμε έναν premium λογαριασμό στην ιστοσελίδα μας θα απαγορεύατε την Pornhub στην Ρωσία;». Το συγκεκριμένο tweet είχε 2.000 retweets.

makeleio