Διαψεύδει ο Ολυμπιακός πως ο ΞένιοςFM μετατρέπεται σε ΘρύλοςFM

Τη Δευτέρα το πρωί κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός των Άνω Λιοσίων Ξένιος Fm στους 94,3 μεγάκυκλους πέρασε στον έλεγχο των επιχειρήσεων Μαρινάκη με την ονομασία Θρύλος FM. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το επίσημο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού θα αρχίσει την 15η Ιουλίου. Πριν από λίγο πάντως ο Κώστας Καραπαπάς διέψευσε αυτό το σενάριο.

Από το 2014 οι εργαζόμενοι με διάφορες ενέργειές τους προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του σταθμού εν είδει αυτοδιαχειριζόμενης μονάδας. Το 2015 με απόφαση του δήμου οι εργαζόμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό και αμέσως έγινε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ώστε η ανώτατη Δικαιοσύνη να αποφανθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της δημοτικής επιχείρησης. Εν τω μεταξύ και κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, ο σταθμός λειτουργούσε ή μάλλον υπολειτουργούσε με καθεστώς αυτοδιαχείρισης.

Το 2016 οι εργαζόμενοι στον Ξένιο 94,3 ήρθαν σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού Dream, ο οποίος ήδη ασκούσε πειρατεία στη ραδιοφωνική συχνότητα του Ξένιος. Έπειτα από συνεννόηση τα δύο μέρη αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το 2017 στη γενική συνέλευση του Δήμου Φυλής και κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μέλλον του δημοτικού σταθμού κατατέθηκε πρόταση αγνώστου επιχειρηματία για την εξαγορά όλου του πακέτου των μετοχών και όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του Ξένιος καθώς και όλων των βαρών που είχε ο σταθμός έναντι των εργαζομένων και τρίτων προμηθευτών. Μάλιστα, από τα αρχεία της δημοτικής αρχής προκύπτει ότι αυτός ο άγνωστος επιχειρηματίας θα είχε άμεσα επαφές με τους εργαζομένους του σταθμού, ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο και να πραγματοποιηθεί η εξαγορά.

Όλα ήταν στον αέρα γιατί προϋπήρχε καθεστώς εκκαθάρισης 

Από το 2015, ωστόσο, ο Ξένιος FM βρισκόταν σε καθεστώς εκκαθάρισης με εντεταλμένο εκκαθαριστή τον κ. Γιώργο Νικητάκη. Ο κ. Νικητάκης ακολούθησε κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τη διαδικασία για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και ανέμενε την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ για τον προσδιορισμό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σταθμού.