«Δεν μου αρέσει γιατί φοράει σκουλαρίκι»: Ο Μπέος δεν ενέκρινε ψήφισμα υπέρ Μπουτάρη

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δεν αποδέχθηκε να συζητηθεί και να εγκριθεί ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, που είχε καταθέσει η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης». Επιπλέον επίθεση στην επικεφαλής της παράταξης Νατάσσα Οικονόμου αλλά και στον Μαργαρίτη Πατσιαντά των «Δρόμων Συνεργασίας» εξαπέλυσαν τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλάς, κατηγορώντας τους για επιλεκτική ευαισθησία.

Επιπλέον ο κ. Μπέος επισήμανε ότι η δημοτική αρχή δεν εγκρίνει πάγια τη συζήτηση ψηφισμάτων που δεν αφορούν την πόλη. Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε και οι χαρακτηρισμοί ήταν προσβλητικοί και προκάλεσαν την αποχώρηση την αποχώρηση των κ.κ. Ν. Οικονόμου, Φώτη Λαμπρινίδη, Μαργαρίτη Πατσιαντά και Ιάσονα Αποστολάκη. Επιπλέον ο κ. Μπέος, προειδοποίηση «για σκληρό ροκ» μετά του Αγίου Πνεύματος.

Σημειώνεται ότι υπέρ της συζήτησης του ψηφίσματος τάχθηκε και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος, ο οποίος όμως παρέμεινε στη συνεδρίαση. Ο Γ. Μουλάς δήλωσε πως η αντιπολίτευση έπρεπε να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς στο δημοτικό συμβούλιο, εννοώντας με τον όρο «τραμπούκους» τους διαμαρτυρόμενους πολίτες που ζήτησαν το λόγο για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων.

Ο Α. Μπέος παίρνοντας το λόγο επισήμανε ότι δεν θα συζητηθεί το ψήφισμα γιατί δεν το επιθυμεί η πλειοψηφία και ότι στον ίδιο δεν αρέσει ο κ. Μπουτάρης «γιατί φοράει σκουλαρίκι». Ο κ. Μπέος επιτέθηκε στην κ. Οικονόμου γιατί είπε ότι υποδείκνυε σε κάποιον τι να ψηφίσει, ενώ ο σύμβουλος της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Φ. Λαμπρινίδης είπε ότι καλεί τον δήμαρχο να το ψηφίσει. Η Νατάσσα Οικονόμου ρώτησε αν καταδικάζουν το γεγονός όμως δεν έλαβε κάποια απάντηση

Ο Αχ. Μπέος επανέλαβε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου δεν εγκρίνει κανένα ψήφισμα που δεν αφορά την πόλη και πρόσθεσε ότι «μετά του Αγ. Πνεύματος, επιστρέφουμε και ετοιμαστείτε για «πολύ άγριο rock, κοιτάξτε να αντέξετε». Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης τον ρώτησε αν απειλεί τις μειοψηφίες και ο Αχ. Μπέος, βλέποντας ότι ετοιμαζόταν για αποχώρηση της είπε «βάλτε το κεφάλι κάτω και φύγετε θα κριθείτε από τον κόσμο».

Αμέσως μετά την αποχώρηση της Νατάσσας Οικονόμου, του Φώτη Λαμπρινίδη και του Ιάσ. Αποστολάκη, αποχώρησε και ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργ. Πατσιαντάς, τον οποίο αποδοκίμασε ο κ. Μπέος λέγοντας του ότι θα πρέπει να ντρέπεται που έμεινε μόνος του ενώ τον ψήφισε το 47% των πολιτών και ότι θα έπρεπε να παραμείνει στο συμβούλιο και να παλέψει γι αυτούς και όχι να αποχωρεί.

Πηγή: ΕΡΤ