Δανέλλης: Θα ψηφίσω θετικά έναν έντιμο συμβιβασμό για το ονοματολογικό

Υπέρ της έναρξης διαλόγου της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υποστηρίζει ότι «η διαμόρφωση ενός “δυναμικού μεταρρυθμιστικού πόλου” σε αντιστοιχία με ό,τι συμβαίνει στην Ευρώπη, είναι απαραίτητη και καθοριστική για τη χώρα», ενώ σημειώνει ότι «η ενιαία έκφραση του μεσαίου χώρου δεν επιτυγχάνεται με κλωνοποίηση ή αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Δανέλλης δηλώνει ότι θα ψηφίσει θετικά έναν έντιμο συμβιβασμό για το ονοματολογικό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν καταλήξουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό, δηλαδή κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, οι εθνικά υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να τον στηρίξουν. Αυτό θα κάνω προσωπικά, όπως και ο πολιτικός μου χώρος».

Σχετικά με την υπόθεση της Novartis, ο βουλευτής του Ποταμιού, αναφέρει πως «οι διαχρονικά παράνομες πρακτικές κοστολόγησης, προώθησης και προμήθειας φαρμάκων συνιστούν αδιαμφισβήτητα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο» και προσθέτει:

«Η “έντιμη ανεπάρκεια” των πολιτικών προϊσταμένων των αρμόδιων υπουργείων δεν τους απαλλάσσει από τις ποινικές ευθύνες. Το αν ενέχονται και ποινικά, ο μόνος αρμόδιος να το διερευνήσει είναι η Δικαιοσύνη».

iefimerida